Βρετανός νεοναζί αποκηρύσσει την ιδεολογία του και αποκαλύπτει πως είναι γκέι και Εβραίος

Βρετανός νεοναζί αποκηρύσσει την ιδεολογία του και αποκαλύπτει πως είναι γκέι και Εβραίος
YouTube

Επί 40 χρόνια ο Κέβιν Γουίλσο ήταν μέλος του Εθνικού Μετώπου (National Front), μιας ακροδεξιάς και φασιστικής οργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γουίλσο επίσης ήταν γεμάτος αντιφάσεις: Ένας άνδρας που κήρυττε το μίσος απέναντι στους Εβραίους, αν και από την πλευρά της μητέρας του ήταν Εβραίος, και ομοφυλόφιλος σε μια οργάνωση που δημόσια αποκηρύσσει την ομοφυλοφιλία.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο Γουΐλσο αποκήρυξε το ακροδεξιό κίνημα και εξήγησε, μιλώντας στο βρετανικό Channel 4 News γιατί επέλεξε να το κάνει.

Εν μέρει οφειλόταν στο ότι βίωσε διακρίσεις και ρατσιστική αντιμετώπιση ο ίδιος.

«Σε μία ή δύο περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, ήμουν αποδέκτης μίσους από αυτούς στους οποίους ήθελα να ανήκω» είπε στο Channel 4. «Αν είσαι γκέι, είναι αποδεκτό στην κοινωνία, αλλά με αυτή την ομάδα ανθρώπων δεν είναι. Και διαπίστωσα πως, σε μια ή δυο περιπτώσεις, όταν υποπτεύθηκαν πως είμαι γκέι, έγινα στόχος προσβλητικής αντιμετώπισης».

Ο Γουΐλσο παραδέχεται πως η απόφασή του να φύγει από το National Front και να αποκηρύξει τον νεοναζισμό μόνο αφού ο ίδιος έγινε στόχος προσβλητικών συμπεριφορών δεν τον κολακεύει.

«Είναι απίστευτα εγωιστικό, αλλά είναι αλήθεια. Είδα ανθρώπους να κακοποιούνται, να τους φωνάζουν, να τους φτύνουν στον δρόμο- μόνο όταν γίνεις εσύ στόχος συνειδητοποιείς πως αυτό που κάνεις είναι λάθος» είπε. «Υπάρχουν άλλα μέλη που ηγούνται του National Front που είναι εμφανώς γκέι. Και κανείς δεν μπορούσε να δει την αντίφαση, το ότι έχεις κάποιον εμφανώς ομοφυλόφιλο να ηγείται μιας ομοφοβικής οργάνωσης, δεν έχει λογική».

Η αλλαγή άποψης του Γουΐλσο φαίνεται να είναι σχετικά πρόσφατη. Ο ίδιος συνελήφθη τον Μάρτιο για «αδικήματα online ρατσιστικού μίσους» όπως αναφέρει το Channel 4. Ωστόσο, υποστηρίζει πως νιώθει «τρομακτικά ένοχος» για το παρελθόν του.

«Στα αλήθεια νιώθω ενοχές» είπε. «Όχι μόνο αυτό, πρόκειται και για ένα εμπόδιο στο να έχω σχέση με την ίδια μου την οικογένεια, και θέλω να το ξεφορτωθώ, είναι πολύ μεγάλο βάρος».

Έχοντας πλέον αποκηρύξει το National Front και άλλα κινήματα ανωτερότητας των λευκών, ο Γουΐλσο ελπίζει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για καλό.

«Θέλω να κάνω ζημιά, όχι στους απλούς ανθρώπους, αλλά σε αυτούς που προπαγανδίζουν αυτά τα σκουπίδια- θέλω να τους βλάψω, να δείξω πώς είναι τα πράγματα για αυτούς που ζουν στο ψέμα και να γίνουν αποδέκτες αυτού του τύπου προπαγάνδας» είπε. «Θέλω να τους βλάψω».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα