Πολύνεκρη έφοδος της αστυνομίας της Αιγύπτου σε κρησφύγετο ισλαμιστικής οργάνωσης

Πολύνεκρη έφοδος της αστυνομίας της Αιγύπτου σε κρησφύγετο ισλαμιστικής οργάνωσης
Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images
Majdi Fathi/NurPhoto via Getty Images
NurPhoto via Getty Images

Ένας μεγάλος αριθμός ανδρών των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε έφοδο εναντίον ενός κρησφύγετου μιας ισλαμιστικής οργάνωσης στη Δυτική Έρημο της Αιγύπτου, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας.

Οι αρχές, έπειτα από πληροφορίες, έκαναν έφοδο σε ένα διαμέρισμα που πίστευαν ότι βρίσκονταν οχτώ μέλη της Χασμ, μιας οργάνωσης που έχει αναλάβει την ευθύνη σε μια σειρά επιθέσεων που έχει εξαπολύσει από πέρυσι με στόχο δικαστές και αστυνομικούς.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, σημείωσαν οι πηγές.

Μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης επιχείρησαν να διαφύγουν έπειτα από την ανταλλαγή πυρών στο σημείο και συνέχισαν να πυροβολούν ενάντια σε μια δεύτερη μονάδα δυνάμεων ασφαλείας που είχε κληθεί για να συνδράμει στην αστυνομική επιχείρηση. Οι πηγές τόνισαν ότι τα μέλη χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι οχτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ μια άλλη πηγή είπε ότι τέσσερις από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι άλλοι τέσσερις μαχητές.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου υποστηρίζει ότι η Χασμ αποτελεί ένοπλη πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που από την πλευρά τους το διαψεύδουν, υποστηρίζοντας πως αποκηρύσσουν τη βία.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που κέρδισαν τις πρώτες ελεύθερες εκλογές που διεξήχθησαν μετά την εξέγερση του 2011 που ανάγκασε τον Χόσνι Μουμπάρακ να εγκαταλείψει την εξουσία, έχουν τεθεί εκτός νόμου.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή