Βρέθηκαν οι ληστές που έκλεψαν όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Παλαιό Φάληρο

Βρέθηκαν οι ληστές που έκλεψαν όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Παλαιό Φάληρο
eurokinissi

Η συμμορία που εισέβαλλε με καλάσνικοφ σε μίνι μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο και που λίγο καιρό νωρίτερα, στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, είχε αρπάξει όχημα της Ασφάλειας από την ίδια περιοχή, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη τριών ατόμων.

Πρόκειται για συμμορία που «χτυπούσε» συστηματικά πρακτορεία του ΟΠΑΠ και άλλους στόχους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθη στις 17 Οκτωβρίου επ’ αυτοφώρω στο Παλαιό Φάληρο 24χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε ακινητοποιηθεί από πολίτες μετά από ληστεία με καλάσνικοφ σε μίνι μάρκετ, ενώ στις 18 Οκτωβρίου συνελήφθησαν δύο συνεργοί του (ένας 25χρονος Έλληνας δραπέτης φυλακών και ένας 23χρονος Έλληνας).

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες, κυρίως σε καταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Για την επίτευξη του σκοπού τους, διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και χρησιμοποιούσαν, πολεμικό τυφέκιο, ενώ μετακινούνταν με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια μετέβησαν σε κατάστημα ψιλικών στο Παλαιό Φάληρο, όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από το ταμείο, πλην όμως ο υπάλληλος αντιστάθηκε και συνεπλάκη μαζί τους. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής, ένας από τους δράστες πυροβόλησε με το όπλο και διέφυγε, ενώ ο 24χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Λίγη ώρα αργότερα, το παραπάνω κλεμμένο αυτοκίνητο, βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Την επόμενη μέρα (18-10-2017), εντοπίστηκαν στην περιοχή του Φαλήρου οι άλλοι δύο δράστες (23 και 25 ετών) και εν συνεχεία συνελήφθησαν. Για τον 25χρονο προέκυψε επιπλέον, ότι είναι δραπέτης φυλακών από τον περασμένο Αύγουστο.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov καθώς και είδη ένδυσης που έφεραν κατά την διάπραξη των ληστειών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διακριβώθηκε ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει:

-την 17 Οκτωβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε βάρος πολιτών με αφαίρεση αυτοκινήτου στην Καλλιθέα και απόπειρα ληστείας σε κατάστημα ψιλικών

-την 29 Σεπτεμβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε βάρος αστυνομικού με αφαίρεση υπηρεσιακού οχήματος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου

-την 30 Σεπτεμβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης

-την 1 Οκτωβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης

-την 11 Οκτωβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Άγιο Δημήτριο

-την 14 Οκτωβρίου 2017, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Νέο Κόσμο

Οι συλληφθέντες, πρωινές ώρες της 19 Οκτωβρίου 2017, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ ο 24χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.

Δημοφιλή