Οι γυναίκες δεν εκκρίνουμε μπλε υγρό στην περίοδο και ευτυχώς υπάρχει μια διαφήμιση για σερβιέτες που το κατάλαβε

Οι γυναίκες δεν εκκρίνουμε μπλε υγρό στην περίοδο και ευτυχώς υπάρχει μια διαφήμιση για σερβιέτες που το κατάλαβε
Bodyform Channel/Youtube

Δεν μπορεί να μην έχετε απορήσει έστω μια φορά στη ζωή σας γιατί όλες οι διαφημίσεις που αφορούν σε σερβιέτες και στην απορροφητικότητά τους χρησιμοποιούν μπλε υγρό αντί για κόκκινο, όπως είναι και το αίμα που εκκρίνουν οι γυναίκες σε αυτή τη φάση. Θεωρείται ανάρμοστο; Προκλητικό, ίσως; Πού ακριβώς βρίσκεται η πρόκληση, όμως, όταν αυτό είναι που συμβαίνει στην πραγματικότητα, όταν έτσι το έχει φτιάξει η φύση να είναι;

Αν και κάπως καθυστερημένα, ευτυχώς μια πρόσφατη διαφήμιση της εταιρείας «Bodyform» προβάλλει τις σερβιέτες του brand χρησιμοποιώντας κόκκινο και όχι μπλε υγρό. Μάλιστα, στη διάρκεια του διαφημιστικού σποτ περνά από την οθόνη το σλόγκαν «Η περίοδος είναι φυσιολογική. Το να τη δείχνεις θα έπρεπε να είναι επίσης φυσιολογικό».

Όταν, το 2017, υπάρχουν χώρες (όπως το Νεπάλ) που εξοστρακίζουν από την κοινότητά τους τα κορίτσια για το διάστημα που έχουν περίοδο επειδή θεωρούνται ακάθαρτα, θα περίμενε κανείς στις πιο προοδευτικές κοινωνίες τέτοια απολύτως φυσικά ζητήματα να έχουν πάψει να αποτελούν ταμπού προ πολλού. Δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον, έγινε μια αρχή.