Δολοφονία της 32χρονης εφοριακού: Στη ληστεία μετά φόνου στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Δολοφονία της 32χρονης εφοριακού: Στη ληστεία μετά φόνου στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Eurokinissi

Όσο περνάνε οι ημέρες και εντείνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. το σενάριο της ληστείας μετά φόνου κερδίζει έδαφος σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Η κατάθεση διάρκειας πέντε ωρών που έδωσε την Κυριακή ο πατέρας της άτυχης γυναίκας δεν έδωσε ώθηση στις έρευνες και δεν προσέθεσε νέα στοιχεία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο ο δράστης να προέρχεται είτε από το οικογενειακό είτε από το φιλικό περιβάλλον του θύματος απομακρύνεται. Και αυτό διότι δεν προέκυψε, παρά τις προσπάθειες, κανένα στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν βρέθηκε πουθενά η τσάντα και το κινητό τηλέφωνο της 32χρονης κάνει τους αστυνομικούς να αντιμετωπίζουν -τουλάχιστον προς το παρόν- το περιστατικό ως ληστεία μετά φόνου. Ακόμα, ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί ο δράστης να έκλεψε την τσάντα και το κινητό για να παραπλανήσει τις έρευνες των Αρχών. Τα επόμενα 24ωρα θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις και άλλα άτομα του περιβάλλοντος της 32χρονης, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν επιθέσεις σε βάρος πεζών που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το Β' Νεκροταφείο (σ.σ. εκεί βρέθηκε νεκρή η Δώρα Ζέμπερη).

Κατέθεσε ο πατέρας

Για περίπου πέντε ώρες κατέθετε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής την Κυριακή ο πατέρας της 32χρονης.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του έφυγε από την πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ για να αποφύγει τους δημοσιογράφους και ο δικηγόρος κ. Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε μία λιτή δήλωση.

Ο Κώστας Ζέμπερης περιέγραψε -μεταξύ άλλων- τη διαδρομή που ακολούθησε με το ταξί του τη μοιραία ημέρα. Ανέφερε ότι αρχικά πήρε μία πελάτισσα από το κέντρο της Αθήνας και τη μετέφερε στο Μαρούσι. Από εκεί για να αποφύγει την κίνηση της λεωφόρου Κηφισίας, πήρε το δρόμο της Σπύρου Λούη και κατευθύνθηκε προς τον Περισσό. Κατόπιν, πέρασε έξω από το Β' Νεκροταφείο και επιβίβασε στο ταξί του άνδρα, ηλικίας 30-35 ετών, τον οποίο οδήγησε μέχρι το Λόφο Σκουζέ. Για τη δολοφονία της κόρης του, όπως είπε, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό του πρόσωπο.

Δημοφιλή