Τσίπρας: Σημαντική δυναμική η συνεργασία με τη Ν. Κορέα

Τσίπρας: Σημαντική δυναμική η συνεργασία με τη Ν. Κορέα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
eurokinnisi

Κάναμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση σε σειρά κομβικών τομέων συνεργασίας και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για συνεργασία, παρά την μεγάλη απόσταση των δύο χωρών, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μας φέρνει πιο κοντά και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε και κοινές ανησυχίες για τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και τις διεθνείς προκλήσεις γενικότερα, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, πρόσθεσε.

Η συνεργασία μας στον οικονομικό τομέα μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Η συνεργασία μας στον οικονομικό τομέα μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μίλησαν για την προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και τις προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κορέα. «Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη στήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας» σημείωσε ο Κορεάτης πρωθυπουργός

«Τον Φεβρουάριο του 2018 διεξάγονται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κορέα, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε και τη φιλοξενία. Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για αυτό το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας» τόνισε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό μας αυτήν τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε απειλές από τη Β. Κορέα, σημείωσε ο Κορεάτης πρωθυπουργός

«Αυτή τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε τις απειλές από τη Β. Κορέα, η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό μας και ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα που στέλνετε στη Β. Κορέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, Λι Νακ Γιον, στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, ο Κορεάτης πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το 21% των παραγγελιών που έρχονται στη Ν. Κορέα προέρχονται από την Ελλάδα και είπε ότι επιθυμεί περισσότερες εξαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ν. Κορέα.

Αναφέρθηκε και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Όπως τόνισε, η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει γρήγορα ένα τέτοιο σύστημα σε όλους τους τομείς.

Πρέπει να διευρύνουμε τις εμπορικές συναλλαγές μας, να μειώσουμε τις διαφορές στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των χωρών μας, σημείωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, ενώ, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη χώρα του, με αφορμή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ν. Κορέα.

Δημοφιλή