Επίθεση καρχαρία σε νεαρή Αυστραλή βγαλμένη από τα «Σαγόνια του Καρχαρία»

Επίθεση καρχαρία σε νεαρή Αυστραλή βγαλμένη από τα «Σαγόνια του Καρχαρία»
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
Barcroft Media via Getty Images

Ο πατέρας του δεκαπεντάχρονου κοριτσιού δήλωσε ότι οι κραυγές της κόρης τους ήταν «ανατριχιαστικές»

Ένας άντρας από τη νότια Αυστραλία δήλωσε ότι οι κραυγές της έφηβης κόρης του ήταν «ανατριχιαστικές» τη στιγμή που ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας την πέταξε στον αέρα κατά τη διάρκεια επίθεσης που έμοιαζε σαν να βγήκε από τα «Σαγόνια του Καρχαρία».

Η Sarah Williams, 15 ετών, έκανε καγιάκ με την οικογένειά της έξω από μία ακτή της νότιας Αυστραλίας κοντά στο Normanville, της Αδελαΐδας την Κυριακή, όταν της επιτέθηκε καρχαρίας.

Ο πατέρας της ανέφερε ότι αυτός και ο γιος του κατάφεραν να την τραβήξουν μέσα στην μικρή αλουμινένια βάρκα τους, ακριβώς πάνω από την ράχη του καρχαρία που είχε μήκος 4 με 5 μέτρα.Αν η διάσωση είχε καθυστερήσει 10 δευτερόλεπτα ακόμα θα ήταν νεκρή.

«Ο καρχαρίας απλά κτύπησε το καγιάκ από κάτω και την εκτόξευσε στον αέρα» δήλωσε ο κ. Williams στο ABC radio τη Δευτέρα.

«Τότε κατάφερε να σκαρφαλώσει πάνω στο καγιάκ και ο καρχαρίας την περιτριγύριζε μανιασμένα. Έβλεπες απλά φουσκάλες και πτερύγια».

Η έφηβη ανέφερε ότι η επίθεση ήταν «όλα όσα κανείς περιμένει από μία ταινία ‘Στα Σαγόνια του Καρχαρία’».

«Τον είδα όταν ήμουν στο νερό μαζί του. Είδα τι ήταν και το πτερύγιό του» είπε στο Nine Network.

Γλύτωσε από την περιπέτειά της με μερικές μικρές εκδορές με μώλωπες.

Ο πατέρας της είπε ότι ήταν τυχεροί που ο κινητήρας της βάρκας του πήρε μπροστά με την πρώτη και που αυτός και ο γιος του μπόρεσαν να φτάσουν την Sarah γρήγορα.

«Το τεράστιο βάρος του τι θα μπορούσε να έχει συμβεί είναι αυτό που με κατατρέχει τώρα» είπε. «Η διαφορά μεταξύ του να είναι ζωντανή η κόρη μου και του να μην ήταν μαζί μου σήμερα, ήταν 10 δευτερόλεπτα».

«Είναι κάτι που δε θέλω να το ξαναζήσω. Το να ακούς τις ανατριχιαστικές κραυγές της κόρης σου είναι απλά κάτι το απερίγραπτο».

Όταν κατόρθωσε να ανέβει στη βάρκα, η Sarah είπε ότι ήταν αρκετά ήρεμη.

Το καγιάκ της είχε μπλεχτεί σε κάποιες πετονιές ψαράδων που τις έσερνε η βάρκα του πατέρα της, μαζί με τον καρχαρία που κολυμπούσε γύρω από το καγιάκ.Ο κ. Williams είπε ότι η επέμβασή του έδωσε χρόνο στη γυναίκα του και την άλλη του κόρη, οι οποίες ήταν μέσα σε ένα άλλο καγιάκ, να κωπηλατήσουν μέχρι την ακτή με ασφάλεια.

Η οικογένεια δήλωσε ότι δε θα επιστρέψει ξανά στην περιοχή για να κάνει καγιάκ.

Δημοφιλή