Εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού του Ιδρύματος Μπούμπουρα στο Κίεβο

Εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού του Ιδρύματος Μπούμπουρα στο Κίεβο
Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού Ιδρύματος Μπούμπουρα

Mε επιτυχία εγκαινιάστηκε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα, το γραφείο του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού του Ιδρύματος Μπούμπουρα στο Κίεβο της Ουκρανίας, που επίσης συμμετείχε στην 24η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Κιέβου UITM, υπό την αιγίδα Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης και στις εκδηλώσεις για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Ουκρανία, συμμετείχαν 600 Ουκρανοί τουριστικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία και εκπρόσωποι τουριστικών συνδέσμων.

Από την Ελλάδα παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (fedΗΑΤΤΑ) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Διευθυντής Πωλήσεων Ανατολικής Ευρώπης της Aegean κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι.

Στο χαιρετισμό του ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Τσέγας τόνισε ότι στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των Ουκρανών επισκεπτών στην Ελλάδα, όχι μόνο για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για τις πλούσιες θεματικές εμπειρίες που η χώρα μας προσφέρει 365 ημέρες το χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παντελής Μπούμπουρας καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε την Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά για την συνδρομή της στο Ελληνικό Κέντρου Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι Ουκρανοί να γνωρίσουν όχι μόνο τους πέντε έξι δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, αλλά να εξοικειωθούν με τα εκατοντάδες πανέμορφα μέρη που έχει η χώρα μας και είναι λιγότερο γνωστά στο εξωτερικό, όπως είναι και η πατρίδα μου η Λήμνος, και εκτίμησε ότι σε αυτό βοηθάει η συγκυρία της κατάργησης της τουριστικής βίζας που ισχύει από φέτος για τους Ουκρανούς που ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.»

Στα εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού του Ιδρύματος Μπούμπουρα στο Κίεβο παρέστησαν οι: η Γενική Γραμματέας Διοικητικής Επιτροπής Καινοτομικών Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας κα Yana Pidlisna, η Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για θέματα Οικογένειας, Νεολαίας, Αθλητισμού και Τουρισμού κα Anna Romanova, Σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας για θέματα τουρισμού κ. Ivan Liptuga, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Γιώργος Πουκαμισάς, ο Έλληνας Πρόξενος κ. Αλέξανδρος Μπουντούρης, και διπλωματικές αντιπροσωπείες γειτονικών χωρών, οι βουλευτές του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, τα ενεργά μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Ελληνικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας, καθώς και των ελληνικών κοινοτήτων της Ουκρανίας, πρυτάνεις και καθηγητές των ουκρανικών Πανεπιστημίων όπου διδάσκονται τα τουριστικά επαγγέλματα και νεοελληνικές σπουδές, παράγοντες της εκκλησίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας, οι οποίοι αποσκοπούν στη διεύρυνση σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα ιατρικού τουρισμού.

Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ουκρανίας UITM 2017 συμμετείχαν 28 χώρες, ενώ διανεμήθηκε διαφημιστικό υλικό για την προβολή της Ελλάδας και όλων των ελληνικών τουριστικών προορισμών στους 10.468 επισκέπτες.

Δημοφιλή