«Προπόνηση» για Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου

«Προπόνηση» για Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου
Contra.gr

H πρόβα... Λεωφόρου που έκανε ο Ολυμπιακός στη Νίκαια ήταν άκρως επιτυχημένη. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν στο ρελαντί 3-0 τον Αχαρναϊκό, πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και έκαναν ζέσταμα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαϊδης. Ζιλέ, Μαρτίνς και Εμενίκε τα γκολ.

Το ματς Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό μπήκε -βάσει αγωνιστικού προγράματος- σφήνα μεταξύ των δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για τη Super League Σουρωτή, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν είχε το μυαλό του... αλλού και έτσι όχι μόνο δεν έπεσε θύμα κάποιας δυσάρεστης και ανεπιθύμητης έκπληξης αλλά έκανε έναν υγιεινό περίπατο στη Νίκαια.

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε μία ενδεκάδα που ήταν 100% διαφορετική από εκείνη που νίκησε τον "Δικέφαλο του Βορρά" την περασμένη Κυριακή, η οποία λογικά δεν θα ξαναπαίξει ποτέ μαζί, και οι παίκτες που την συνέθεσαν τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο αφού "καθάρισαν" με 3-0 τον αντίπαλό τους.

Ο Ζιλέ έβαλε νωρίς τους πρωταθλητές Ελλάδας στη θέση του οδηγού (9'), ο Μαρτίνς "σκότωσε" το όποιο ενδιαφέρον για τον τελικό νικητή στο 48' όταν έγραψε το 2-0 ενώ ο Εμενίκε πρόλαβε στη μισή ώρα που αγωνίστηκε να χριστεί σκόρερ (3-0 στο 91') φτάνοντας μάλιστα τα τρία γκολ στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ήταν τέτοια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων που ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 15 τελικές προσπαθειες (7 εντός εστίας) χωρίς καν να βάλει το πόδι στο γκάζι και με κατοχή 70%, με τον Αχαρναϊκό από την πλευρά του να μετατρέπει τον Καπίνο (επανεμφανίστηκε στην 11άδα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ) σε θεατή που έβλεπε το ματς από... μέσα χωρίς να έχει κόψει εισιτήριο.

Η χαμηλή δυναμικότητα των "πρασίνων" (όσοι αγωνίστηκαν ήταν κάτω των 23 ετών) έδωσε την ευκαιρία στον Τάκη Λεμονή να κάνει σαρωτικό rotation δίνοντας χρόνο συμμετοχή και σε παίκτες "ξεχασμένους" όπως οι Βούκοβιτς, Μίλιτς και Μαρτίνς, φρεσκάροντας έτσι τους λεγόμενους βασικούς ενόψει του σούπερ σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Οπότε... με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής (62' Καρδάσης), Αφράτης, Αρώνης (77' Κυριαζόπουλος), Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς (88' Παπαθανασίου), Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ (46' Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά (78' Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε)

Δημοφιλή