ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2017 13:50 EEST | Updated 26/10/2017 14:16 EEST

Διαφήμιση ιστοσελίδας «γνωριμιών» σε γαλλικό Πανεπιστήμιο καλεί νέους και νέες να βγάλουν λεφτά βγαίνοντας ραντεβού με μεγαλύτερους

Carol Kaelson via Getty Images
SUBURGATORY - 'Dalia Nicole Smith' - When Dalia fails to get into the only college she applied to, Dallas is on a mission to help her find her calling, however, Dalia takes it upon herself to find a sugar daddy. Meanwhile, George forces Tessa to double date with him and a hot mom and her son that they met during her college tour, on 'Suburgatory,' WEDNESDAY, APRIL 30 (8:30-9:00 p.m., ET) on the ABC Television Network. (Photo by Carol Kaelson/ABC via Getty Images)

Μετά τις Βρυξέλλες, τον περασμένο μήνα, μια ιστοσελίδα γνωριμιών που καλεί τις φοιτήτριες να προτιμήσουν μια σχέση με έναν "πλούσιο" άνδρα κάποιας ηλικίας αντί να λάβουν τραπεζικό δάνειο για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, ξεκίνησε διαφημιστική καμπάνια έξω από πανεπιστήμια στο Παρίσι, προκαλώντας την οργή των αρχών αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

"Γεια σας, φοιτήτριες!" γράφει η γιγαντοαφίσα, πάνω σε ένα φορτηγό, που διαφημίζει στη γαλλική πρωτεύουσα την ιστοσελίδα RichMeetBeautiful.fr.

το οποίο μάλιστα διατηρεί και ελληνική έκδοση.

"Ρομαντισμός, πάθος και όχι φοιτητικά δάνεια. Βγείτε ραντεβού με έναν Sugar Daddy, μια Sugar Mama", συνεχίζει η διαφήμιση.

Οι άνδρες αυτοί "στηρίζουν" τις κοπέλες "προσφέροντάς τους απλόχερα δώρα ή χρήματα. Σε αντάλλαγμα, η Sugarbaby πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να είναι ευχάριστη, όμορφη (...) πρέπει να είναι πάντα ευέλικτη και να φροντίζει να είναι διαθέσιμη", εξηγεί η ιστοσελίδα. "Στο πλάι του θα μάθει (...) κερδίζοντας ταυτόχρονα χαρτζιλίκι για να πληρώσει τα δίδακτρα ή τα χρέη της", συνεχίζει.

Η διαφημιστική εκστρατεία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους κυρίως του δήμου του Παρισιού που προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Η αντιδήμαρχος Ελέν Μπιντάρ εξήγησε ότι οι νέες γυναίκες μπορεί με τον τρόπο αυτό να εξωθούνται στην πορνεία. Επίσης, η υφυπουργός Ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, Μαρλέν Σκιαπά, είπε ότι οι αρχές εξετάζουν τις νομικές πλευρές του ζητήματος. "Πρόκειται για συνευρεύσεις κατόπιν συγκατάθεσης ή για μαστροπεία και για κάποια μορφή υποκίνησης προς την πορνεία, που διώκεται ποινικά; Ειλικρινά, έχουμε αμφιβολίες", τόνισε.

Από την πλευρά της, η φοιτητική ένωση FAGE ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση για μαστροπεία, εκτιμώντας ότι "η διαφήμιση αυτή έχει ως στόχο να προσελκύσει ευάλωτους φοιτητές-φοιτήτριες και να τους ωθήσει να δεχτούν να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις με πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας".

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας, Σιγκούρ Βένταλ, διαβεβαίωσε ότι οι όροι χρήσης της υπηρεσίας του "απαγορεύουν σαφέστατα την πορνεία".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post