Ο τραγικός θάνατος ενός νεογέννητου στη Συρία τονίζει τη βαρβαρότητα του πολέμου του Άσαντ

Ο τραγικός θάνατος ενός νεογέννητου στη Συρία τονίζει τη βαρβαρότητα του πολέμου του Άσαντ

Η μικρή Sahar Dofdaa έζησε μια τραγικά σύντομη και επίπονη ζωή. Με το βαθύ βλέμμα και τα οστά του σώματος που προεξείχαν, το βρέφος δεν είχε κάποια ελπίδα ζωής.

Παγιδευμένο σε εμπόλεμη ζώνη στη Συρία, η μητέρα της δεν μπορούσε να τη θηλάσει λόγω του ότι ήταν υποσιτισμένη και ο πατέρας της δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει συμπλήρωμα γάλακτος.

Ο φωτογράφος Amer Almohibany κατέγραψε στον φακό του τη Sahar για τελευταία φορά στο ιατρικό κέντρο το Σάββατο. Το -ούτε ενός μηνών- μωρό πέθανε λίγες ώρες αργότερα.

Οι φωτογραφίες του Almohibany στρέφουν την προσοχή στην πολιορκία της Ανατολικής Γκούτα, περιοχή με 400.000 κατοίκους συμπεριλαμβανομένων των γονιών της Sahar, από το Συριακό καθεστώς.

Χιλιάδες πολίτες στο προάστιο της Δαμασκού με τους περισσότερους να είναι παιδιά, έχουν πεθαίνουν λόγω της έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων από το 2012, σύμφωνα με το Συριακό δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Πραγματικά βρισκόμαστε στο όριο της καταστροφής, είναι επικίνδυνο για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», δηλώνει η Valerie Szybala, διευθύντρια στο Ινστιτούτο της Συρίας στη Ουάσινγκτον, στη HuffPost. «Δεν υπάρχει καμία ελπίδα».

Η Ανατολική Γκούτα βρίσκεται υπό πολιορκία από το 2013 μετά από επίθεση αερίου σαρίν , το οποίο σκότωσε περίπου 1.429 άτομα.

Η ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας σε αυτή την κρίση ήταν ανεπαρκής, σύμφωνα με την Szybala. «Οι άνθρωποι αισθάνονται απομονωμένοι, εγκαταλελειμμένοι και έχουν δίκιο».

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δημοφιλή