Το ένα πράγμα που μάλλον δεν είχατε προσέξει ποτέ στις εμφανίσεις της Kate Middleton

Το ένα πράγμα που μάλλον δεν είχατε προσέξει ποτέ στις εμφανίσεις της Kate Middleton
Britain's Catherine, Duchess of Cambridge, arrives at the Harrow Club in London, Britain December 19, 2016. REUTERS/Neil Hall
Neil Hall / Reuters
Britain's Catherine, Duchess of Cambridge, arrives at the Harrow Club in London, Britain December 19, 2016. REUTERS/Neil Hall

Η Δούκισσα του Cambridge είναι μία από τις πλέον καλοντυμένες γυναίκες της εποχής μας, επιλέγοντας σταθερά κομψά ρούχα και αξεσουάρ για να συνθέσει τις καθημερινές εμφανίσεις της -από ένα απλό φόρεμα αλυσίδας ρούχων μέχρι το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Diana και αμύθητης αξίας κοσμήματα του στέμματος.

Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δεν θα δείτε ποτέ να φορά η Kate Middleton. Και αυτό είναι το έντονο μανό στα νύχια.

«Οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας φορούν πάντα ουδέτερο μανό, επειδή το πολύ έντονο βερνίκι, ειδικά το κόκκινο, θεωρείται πρόστυχο», λέει η Diana Mather, διευθύντρια και υπεύθυνη διδασκαλίας στο The English Manner, τη βρετανική συμβουλευτική εταιρεία πάνω σε θέματα διεθνούς πρωτοκόλλου, εθιμοτυπίας και φιλοξενίας. «Τα παλιότερα χρόνια, οι πόρνες και οι εταίρες φορούσαν κόκκινο βερνίκι νυχιών (όπως ονομαζόταν τότε) και οι κυρίες (της ανώτερης κοινωνικής τάξης) δεν ήθελαν να συσχετιστούν με κάτι τέτοιο, οπότε φορούσαν διακριτικά χρώματα», σχολιάζει η Mather. «Οι κυρίες της βασιλικής οικογένειας διατηρούσαν πάντα το μανικιούρ τους σε άψογη κατάσταση, αλλά αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα και έσπαγαν ένα νύχι ενώ βρίσκονταν έξω, θα ήταν πολύ λιγότερο ορατό αν ήταν σε φυσική απόχρωση».

Ο William Hanson, ειδικός στον βρετανικό κώδικα εθιμοτυπίας, συμφωνεί και προσθέτει πως τα έντονα βαμμένα νύχια αντιμετωπίζονται ως «χυδαία» από τους Άγγλους.

«Τίποτα πάνω στην εμφάνιση ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από το καθήκον του», λέει ο Hanson.

Ο Grant Harrold, ειδικός εθιμοτυπικών κανονισμών και πρώην βασιλικός μπάτλερ, προσθέτει: «Η βασιλική οικογένεια ποτέ δεν θα φορούσε οποιασδήποτε μορφής μακιγιάζ ή ανάλογο προϊόν που θα δημιουργούσε τις λάθος εντυπώσεις».

«Η Αυτού Μεγαλειότης της η Βασίλισσα, φορά μόνο ουδέτερου χρώματος μανό, δείχνοντας πως όντως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βάφουν τα νύχια τους, αλλά επιλέγουν διακριτικά και ουδέτερα χρώματα, μένοντας στο δρόμο της παράδοσης και όχι σε αυτούς που επιτάσσουν οι νέες μόδες», συμπληρώνει.

Η Mather, μάλιστα, αποκάλυψε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι φαν της απόχρωσης «Ballet Slippers» της Essie.

Καθόλη τη διάρκεια της πορείας της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, η Kate Middleton επέλεγε και επιλέγει να μην βάφει τα νύχια της, ενώ όταν το κάνει επιλέγει φυσικές αποχρώσεις μανό.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν έχει παρεκκλίνει μερικές φορές από την παράδοση, επιλέγοντας την «απαγορευμένη» απόχρωση του κόκκινου για το πεντικιούρ της -άλλωστε η ίδια έφερε και έναν αέρα ανανέωσης στο παλάτι με τις ενδυματολογικές επιλογές της, διαλέγοντας οικονομικά φορέματα ή ανακυκλώνοντας το ίδιο ρούχο σε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις.

Η Mather εξηγεί την επιλογή του κόκκινου πεντικιούρ της Middleton ως εξής: «Ο σωστός ενδυματολογικός κώδικας επισημαίνει πως τα δάχτυλα των ποδιών δεν πρέπει να είναι ορατά, αλλά αυτός ο κανόνας έχει χαλαρώσει αρκετά μέσα στον 21ο αιώνα, οπότε ίσως η Δούκισσα του Cambridge να θέλει να είναι λίγο πιο περιπετειώδης όσον αφορά στα νύχια των ποδιών της».