Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης μιλά για το θέατρο, τα βιώματά του από την πολιτική και την ουσία της αριστείας στην Παιδεία

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης μιλά για το θέατρο, τα βιώματά του από την πολιτική και την ουσία της αριστείας στην Παιδεία

«Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων στον πολιτισμό, είναι το θέατρο και η φιλοσοφία» είπε ο Νίτσε. Οι δύο αυτοί ετερόμορφοι τρόποι υπέρβασης της πραγματικότητας, που βασίζονται στον διάλογο, διαμορφώνουν συνειδήσεις και έχουν κοινό σκοπό να δώσουν νόημα στη ζωή, που από μόνη της δεν διαθέτει.

Η απόπειρα του Θεοδόση Πελεγρίνη να συζευχθούν επί σκηνής οι δύο αυτοί τρόποι προσέγγισης της ζωής επιχειρείται για πρώτη φορά παγκοσμίως, στο Θέατρο Αλκμήνη, στο έργο «Πρόβα με τον Αριστοτέλη», έργο το οποίο έχει γράψει και στο οποίο πρωταγωνιστεί ο κ. Πελεγρίνης.

Η κουβέντα μαζί του φιλοσοφική και άκρως ενδιαφέρουσα. Μας εξηγεί ποια εσωτερική ανάγκη τον ώθησε στο να γίνει ηθοποιός μετά από τόσους άλλους ρόλους που έχει αναλάβει στη ζωή, όπως του καθηγητή, του κοσμήτορα, του πρύτανη, του επιστήμονα και του πολιτικού.

Ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας μοιράζεται μαζί μας τη γεύση που του άφησε η πολιτική και το Υπουργείο και δηλώνει υπέρμαχος της αριστείας και των παιδιών που προσπαθούν για την πρωτιά! Ακούστε τον.

Δημοφιλή