Καλά οργανωμένο σχέδιο η επίθεση στην 24Media και το Έθνος. Σκεπασμένες κάμερες στο «Καραϊσκάκης»

Καλά οργανωμένο σχέδιο η επίθεση στην 24Media και το Έθνος. Σκεπασμένες κάμερες στο «Καραϊσκάκης»
HuffPost

Νέα στοιχεία που δείχνουν το καλά οργανωμένο σχέδιο των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της «24 Media» και του «Έθνους» έρχονται στο φως από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή άγνωστοι σκέπασαν με πανό την κάμερα ασφαλείας που «βλέπει» τη Θύρα 4 του σταδίου Καραϊσκάκης. Πρόκειται για μία κάμερα που θα βοηθούσε την Αστυνομία να ταυτοποιήσει τα άτομα που επιτέθηκαν στα γραφεία του «Έθνους» και της «24 Media» στη λεωφόρο Συγγρού, καθώς οι δράστες κατευθύνθηκαν μετά την επίθεση στο γήπεδο και στη συγκεκριμένη θύρα για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πανό τοποθετήθηκε στην κάμερα με αποτέλεσμα να την αχρηστεύσει πριν την έναρξη του αγώνα από συνεργούς των χούλιγκαν που επιτέθηκαν στη λεωφόρο Συγγρού. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι όταν τα δίκυκλα έφυγαν από τη Συγγρού μετά την επίθεση και πήγαν στο στάδιο Καραϊσκάκης για τον αγώνα, η κάμερα είχε ήδη σκεπαστεί, προκειμένου η Αστυνομία να μη μπορεί να ταυτοποιήσει τους δράστες κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως είχαν στα ρούχα τους μπογιές (από αυτές που έριξαν στην πρόσοψη του κτιρίου της λεωφόρο Συγγρού) που θα μπορούσαν να τους προδώσουν. Επίσης, ενδεχομένως είχαν διακριτικά στα ρούχα τους που επίσης θα μπορούσαν να τους προδώσουν κατά την παρουσία τους στη Θύρα 4. Όλα αυτά δεν έγιναν διότι δεν υπήρχε υλικό από τις κάμερες.

Η Αστυνομία κατάφερε, ωστόσο, αξιοποιώντας άλλες πληροφορίες να ταυτοποιήσει την Πέμπτη τρία άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση περίπου εφτά ακόμα δραστών. Η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει σαφείς εντολές για άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό.

Δημοφιλή