Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Αυγενάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento»

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Αυγενάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento»
Eurokinissi

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έχει καταγραφεί από τον κοριό σε νόμιμες συνακροάσεις, να μιλά με τον Παναγιώτη Μπαμπάτση, καταδικασμένο για υπόθεση εκβιασμού και ερευνώμενο για εμπόριο χρυσού, μαύρο χρήμα και άλλα αδικήματα.

Ο Λ. Αυγενάκης απειλεί με μηνύσεις δηλώνοντας ότι «το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου - Βαξεβάνη θα λάβει την απάντησή του μέσω της Δικαιοσύνης».

Όμως η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η συζήτηση την προσεχή Παρασκευή της επίκαιρης ερώτηση του προέδρου της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο την ανοχή στην ανομία αποκτά πλέον άλλο περιεχόμενο και «την καθιστούν άκρως επίκαιρη».

«Η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει όλους τους Έλληνες ο αρχηγός της ΝΔ για την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σε κυκλώματα με εγκληματική δράση. Να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρουν οι αποκαλύψεις για «εξυπηρετήσεις» ατόμων που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων, απειλές κατά δημοσιογράφων, κλπ.», υπογραμμίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπυργού και προσθέτει: «από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από καταγγελίες για συκοφαντίες και παρακράτος. Από τον κ. Μητσοτάκη περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι η ανοχή στην ανομία, και η ανομία της ανοχής, ανθίζουν πολύ κοντά του».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι αποκαλύψεις προκαλούν κυριολεκτικά σοκ». «Αναμένουμε από τον Λ. Αυγενάκη αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται να ανησυχεί για τη δήθεν ανομία που επικρατεί, τις απαραίτητες εξηγήσεις», επισημαίνει το γραφείο τύπου του κόμματος.

Ο κατάδικος Π. Μπαμπάτσης

Σύμφωνα με το «Documento», από τις νόμιμες συνακροάσεις που περιλαμβάνονται σε δικογραφία προκύπτει ότι ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Λ. Αυγενάκης, πολιτικός και προσωπικός φίλος του προέδρου της ΝΔ, είχε συνομιλίες με καταδικασθέντες για εκβιασμό ανάμεσα στους οποίους είναι ο Π. Μπαμπάμτσης. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Λ. Αυγενάκης φέρεται να κάνει «εξυπηρετήσεις» στους συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη, οι οποίοι στη συνέχεια «ευχαριστούν» τον βουλευτή με δώρα προς εκείνον και τη σύζυγό του. Μάλιστα ο φρουρός λέει ότι ο γραμματέας της ΝΔ είναι «λεβέντης» και «μπεσαλής» καθώς είχε βοηθήσει και ένα από τους απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Συνομιλούσε και ο φρουρός της Ντ. Μπακογιάννη

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα φέρεται να συνομιλεί με τα ίδια πρόσωπα μέσα από το πολιτικό γραφείο της Ντ. Μπακογιάννη για εξυπηρετήσεις που αφορούν όπλα, πινακίδες αυτοκινήτων και άλλα επειδή ο Π. Μπαμπάμτσης «βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τρεις δικαστικούς υπαλλήλους δύο γυναίκες και έναν άντρα οι οποίοι τον εξυπηρετούν για διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη». Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα μία συνομιλία τους, κατά την οποία ο φρουρός της Ντ. Μπακογιάννη φέρεται να ζητεί τη βοήθεια του επιχειρηματία για μία συλληφθείσα για υπόθεση τοκογλυφίας.

Η υπόθεση εκβιασμού

Η υπόθεση αφορά τον εκβιασμό της εμπόρου χρυσού Μάρας Αναστοπούλου. Το «Documento» αναφέρει ότι στελέχη του ΣΔΟΕ που ήταν μέλη του κυκλώματος είχαν κατασχέσει ύστερα από έρευνα 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της εμπόρου χρυσού Μάρας Αναστοπούλου με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν να τους δώσει 500.000 ευρώ για να κάνουν θετικά πορίσματα. Ενδιάμεσος στον εκβιασμό ήταν ο επιχειρηματίας Π. Μπαμπάμτσης

Στις συνομιλίες, αναφέρει η εφημερίδα, ο φρουρός του Λ. Αυγενάκη, Ν. Μανώλης, διαβεβαιώνει τον Π. Μπαμπάμτση ότι ο βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου κατά την περίοδο της κράτησής του.

Ο Π. Μπαμπάτσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, συνομιλεί με τον Λ. Αυγενάκη και τον προτρέπει να επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα, Πολύχρονη Γριβέα, προκειμένου να του ζητήσει να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου σε αχυράνθρωπο του. Το αντάλλαγμα είναι ένα πουκάμισο για τον βουλευτή της ΝΔ και κάποιο άλλο ρούχο για τη σύζυγό του, με τους οποίους ο Π. Μπαμπάμτσης φέρεται να είχε συναντηθεί και ένα διήμερο σε σκάφος.

Σύμφωνα με το «Documento», ο Π. Μπαμπάτσης δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά έχει μηδενικά εισοδήματα, την ώρα που εμφανίζεται να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα, να παίζει στοιχήματα με ποσά άνω των 200.000 ευρώ τον μήνα και να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούν με αχυρανθρώπους. Επίσης, εμφανίζεται ως ενδιάμεσος ανάμεσα στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο και τον Μητροπολίτη Δωρόθεο.

Δημοφιλή