ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/10/2017 09:22 EET | Updated 30/10/2017 10:17 EET

Ολοκληρώθηκε με μικροεπεισόδια το μαθητικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες μαθητές απ' όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το προαύλιο της Βουλής στο Σύνταγμα όταν ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη καπνογόνων, φωτοβολίδων και βομβών μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών. Νωρίτερα ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές σε ATM και κατάστημα επισιτισμού στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, διεκδικούν «ένα δημόσιο σχολείο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου, σταδίου κι Αμαλίας είχε διακοπεί, ωστόσο πλέον έχει αποκατασταθεί.

Photo gallery epeisodia See Gallery