Η πιο όμορφη βιβλιοθήκη από τα πιο τρελά sci-fi όνειρά μας, άνοιξε πρόσφατα στην Κίνα

Η πιο όμορφη βιβλιοθήκη από τα πιο τρελά sci-fi όνειρά μας, άνοιξε πρόσφατα στην Κίνα

Το «The Library of Babel» είναι ένα μικρό μυθιστόρημα από τον Αργεντινό συγγραφέα Jorge Luis Borges. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα σύμπαν με τη μορφή βιβλιοθήκης, το οποίο αποτελείται από έναν αχανή αριθμό βιβλίων, αιθουσών, γκαλερί και ραφιών.

Αν ένα τέτοιο μέρος υπήρχε στην πραγματική ζωή, θα έμοιαζε σίγουρα με την Tianjin Binhai Library.

Η εντυπωσιακή αυτή βιβλιοθήκη, βγαλμένη λες από το πιο συναρπαστικό σύμπαν επιστημονικής φαντασίας, βρίσκεται στην περιοχή Tianjin της Κίνας και σχεδιάστηκε από την ολλανδική αρχιτεκτονική φίρμα MVRDV σε συνεργασία με το Tianjin Urban Planning and Design Institute, στο πλαίσιο της ανάπτυξης ενός πολιτιστικού πυρήνα στην περιοχή.

Η φουτουριστική βιβλιοθήκη διαθέτει πέντε ορόφους και καταλαμβάνει μια έκταση 33.700τ.μ., η οποία διαθέτει περισσότερα από 1.2 εκατομμύρια βιβλία. Στο κέντρο της υπάρχει το «The Eye», ένα τεράστιο «μάτι», μια σφαίρα που καθρεφτίζει τον περίγυρο και μέσα στην οποία βρίσκεται ένα αμφιθέατρο για εκδηλώσεις και ομιλίες.

Στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκονται οι υπηρεσιακοί χώροι, οι αποθήκες βιβλίων και το τεράστιο αρχείο της βιβλιοθήκης. Στο ισόγειο βρίσκονται χώροι ανάγνωσης εύκολα προσβάσιμοι για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, καθώς και η κεντρική είσοδος και το Μάτι. Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος αποτελούνται από δωμάτια ανάγνωσης, βιβλία και χώρους αναψυχής, ενώ οι δύο τελευταίοι όροφοι περιέχουν δωμάτια συσκέψεων, γραφεία και δωμάτια υπολογιστών.

Η βιβλιοθήκη άνοιξε πρόσφατα τις πύλες της για το κοινό, και μπορείτε να θαυμάσετε παρακάτω μερικούς από τους εντυπωσιακούς χώρους της.

Tianjin Binhai Library

Δημοφιλή