Πουτζδεμόν: «Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καταλονία, όποιο κι αν είναι αυτό»

Πουτζδεμόν: «Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καταλονία, όποιο κι αν είναι αυτό»
Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images
Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

«Πρέπει να "καθυστερήσει" η ανεξαρτησία της Καταλονίας προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

«Υποχρεωθήκαμε να προσαρμόσουμε το σχέδιο εργασίας μας για να αποφύγουμε τη βία» και αν «αυτή η στάση έχει ως τίμημα την επιβράδυνση της ανάπτυξης της Δημοκρατίας, τότε πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτό είναι ένα λογικό τίμημα για την Ευρώπη του 21ου αιώνα».

Ο πρώην Πρόεδρος της Generalitat δήλωσε επίσης ότι αποδέχεται τη «δημοκρατική πρόκληση» της 21ης Δεκεμβρίου, αναφερόμενος στις εκλογές και ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό.

«Ένα "μέρος της καταλανικής κυβέρνησης" θα παραμείνει στην Καταλονία για να συνεχίσει τις πολιτικές της δραστηριότητες», πρόσθεσε ο Πουτζδεμόν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν προσπαθεί να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη. «Ήρθαμε στις Βρυξέλλες για να τονίσουμε τη σημασία του προβλήματος της Καταλονίας στην καρδιά της Ευρώπης» Επιπλέον, είπε ότι δεν ζητά άσυλο στο Βέλγιο.

Όσον αφορά την επιστροφή του στην Καταλονία, ο Πουτζδεμόν απαντά ότι θα επιστρέψει «όταν θα έχει λάβει "εγγυήσεις"», ενώ λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες που ο γενικός εισαγγελέας ζητεί να απαγγελθούν εναντίον του.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή