Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. «αγγίζει» τους εκτελεστές και ανακρίνει βαρυποινίτες

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. «αγγίζει» τους εκτελεστές και ανακρίνει βαρυποινίτες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINNISI

«Που είναι η δικογραφία για το Φλώρο. Που την έχεις; Πες που την έχεις». Με τα λόγια αυτά οι δύο εκτελεστές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ζήτησαν έντονα και απειλητικά από το θύμα να τους πει που βρίσκεται στο γραφείο του ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης με το σκάνδαλο της «Energa-Hellas Power».

Ο γνωστός ποινικολόγος τους επέδειξε, παρουσία του 32χρονου συνεργάτη του, που βρίσκεται η δικογραφία, χωρίς να δείξει ότι αντιδρά στις απαιτήσεις τους ή ότι έχει διάθεση να έρθει σε ρήξη μαζί τους. Κατόπιν, τους εξήγησε ότι πρόκειται για μία τεράστια δικογραφία που έχει χειριστεί, η οποία χρειάζεται ένα ολόκληρο ντουλάπι για να χωρέσει και έτσι θα έπρεπε να του πουν συγκεκριμένα τι θέλουν να κοιτάξουν για να μπορέσει να τους βοηθήσει. Τελικά οι δράστες δεν έδειξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον να την πάρουν στα χέρια τους.

Ο Αριστείδης Φλώρος, στον οποίο αναφέρθηκαν, είναι ο 39χρονος εκπρόσωπος της Energa, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου. Το ίδιο άτομο είχε κατηγορηθεί, χωρίς τελικά να καταδικαστεί, για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας του 2014 σε βάρος του νομικού εκπροσώπου του «Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας», Γιώργου Αντωνόπουλου.

Οι εκτελεστές έμειναν στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου για 15 λεπτά. Στα 13 από αυτά ήταν παρών ο 32χρονος συνεργάτης του. Αρχικά προφασίστηκαν ότι έκλεισαν το ραντεβού για μία σύλληψη συγγενικού τους προσώπου, στη συνέχεια ανέφεραν μία δεύτερη προσχηματική υπόθεση και στο τέλος ζήτησαν να δουν τη δικογραφία για το Φλώρο. Κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο δράστες έβγαλε όπλο, απείλησε τον 32χρονο συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και τον έβγαλε έξω από το δωμάτιο. «Εσένα δεν θα σε πειράξουμε», φέρονται να του είπαν.

Κατά τη διάρκεια της 13λεπτης συζήτησης δραστών και θύματος, παρουσία του 32χρονου συνεργάτη, ο ένας από τους δύο ενόπλους βγήκε από το γραφείο, πιθανότατα για να κάνει κάποιο τηλέφωνο. Κρίνοντας πλέον με περισσότερη ψυχραιμία το συμβάν, αξιωματικοί της Ασφάλειας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πιθανότατα πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να στείλουν κάποιο εκφοβιστικό μήνυμα. Η Αστυνομία εξετάζει το κατά πόσο το μήνυμα αυτό μπορεί να σχετίζεται με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου.

Προσαγωγές

Χθες Δευτέρα η Αστυνομία ανέκρινε στη ΓΑΔΑ τρεις κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού που είχαν εμπλοκή με την απόπειρα δολοφονία του Αντωνόπουλου το 2014 στην Πεντέλη.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι πρόκειται για πρόσωπα-«κλειδιά» που μπορούν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους δράστες και ότι μπορεί να είναι ακόμα και θέμα ημερών η σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Δημοφιλή