Η απάντηση του επικεφαλής της Beat στις κατηγορίες του Χρήστου Σπίρτζη

Η απάντηση του επικεφαλής της Beat στις κατηγορίες του Χρήστου Σπίρτζη
Atlantide Phototravel via Getty Images

Τη δική του απάντηση στις κατηγορίες του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη για τις εταιρείες διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου δίνει ο επικεφαλής της Beat, Νίκος Δανδράκης μέσα από σχόλιο που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΕΝΟΧΗΣ

Το τεκμήριο αθωότητας καθιερώθηκε πριν από 2,5 περίπου αιώνες, επί της Γαλλικής Επανάστασης. Ο υπουργός κ. Σπίρτζης σήμερα επανέφερε το τεκμήριο ενοχής.

Με δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του νέου νόμου για τις αστικές μεταφορές, άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι η εταιρεία που εκπροσωπώ ανήκει σε σκοτεινά συμφέροντα, ότι δεν πληρώνει φόρους και άρα φοροδιαφεύγει. Ζήτησε επικουρικά, όταν θα με καλέσει στο γραφείο του για να συζητήσουμε το νέο νομοσχέδιο, να προσκομίσω και τις φορολογικές μας δηλώσεις των τριών τελευταίων ετών, οι οποίες θα αποδεικνύουν ότι πληρώνουμε φόρους. Κοινώς, να πάω να αποδείξω ότι δεν είμαι παράνομος.

Έχουμε να πούμε πολλά για τον προτεινόμενο νόμο (τον οποία ακόμα μελετώ με το νομικό μας επιτελείο), ο οποίος από ό,τι φαίνεται τελικά δεν θα περάσει ούτε απο διαβούλευση στη Βουλή. Αλλά αυτό που σκοπεύω να κάνω κατά την επίσκεψη μου στον υπουργό, είναι να συζητήσω τις απόψεις μου για το νέο νομοσχέδιο, και τη σωστή λειτουργία της αγοράς ταξί. Αυτό μόνο, και τίποτε άλλο.

Edit: επειδή βλέπω τίτλους να γεμίζουν με την "ατάκα" του υπουργού ότι δεν έχουμε αφήσει ούτε Ευρώ φόρους στην Ελλάδα, υπενθυμίζω τις δηλώσεις μου από τον πρώτο γύρο του "ντέρμπι": η Taxibeat έχει κάνει έναρξη εργασιών στη ΦΑΕ Αθηνών τον Μάρτιο του 2011, με ΑΦΜ 997674750.

Έχει πληρώσει μέχρι τώρα περίπου 5 εκατομμύιρα Ευρώ σε φόρους και εισφορές. Έχει ΦΕΡΕΙ μέσα στη χώρα περισσότερα από 8 εκατομμύρια σε επενδυτικά κεφάλαια (3 εκατ. μόνο φέτος) και έχει ένα επενδυτικό πρόγραμμα για άλλα 10 - 15 εκατ. Ευρώ στα επόμενα 2 περίπου χρόνια.

Α, και δεν έχει φύγει από τη χώρα ούτε μισό Ευρώ από αυτά, με οποιονδήποτε τρόπο».

Δημοφιλή