ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/10/2017 10:33 EET | Updated 31/10/2017 10:34 EET

Έριδες στην Κεντροαριστερά: Για κρυφές συμφωνίες κατηγορούν Γεννηματά και Θεοδωράκη, οι Καμίνης και Ραγκούσης

eurokinissi

Επίθεση στην Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Καμίνης, μετά την αποκάλυψη, χθες, στη τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα, ότι δεν θα ενωθούν οι ΚΟ της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει σε δήλωσή του, ότι γίνονται κρυφές συμφωνίες με στόχο ο καθένας να κρατήσει τα δικά του μικρά σχήματα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Χθες, με την ομολογία της κυρίας Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη περί συμφωνίας, αποκαλύφθηκε ότι, για κάποιους στόχος δεν είναι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης αλλά η διατήρηση των μικρών ελεγχόμενων σχημάτων και μηχανισμών.

Όμως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης δεν είναι πρόσχημα. Δεν μπορούν πια να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να παίζουν με τα συναισθήματά του.

Δεν γίνεται να προκαταλάβουμε τη διαδικασία και τις αποφάσεις των πολιτών.

Ο κόσμος της παράταξης με τη μαζική προσέλευση στις κάλπες έχει την ευκαιρία να δώσει εντολή για ένα νέο, ενιαίο κόμμα ανοικτό στην κοινωνία.

Σεβόμαστε την ιστορία όλων και στο όνομά της προχωράμε.

Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες, τον κόσμο της παράταξης, να δώσει την απάντησή του».

Ραγκούσης: Αντίθετη στη δέσμευεση όλων για μια νέα παράταξη, η κρυφή συμφωνία Γεννηματά-Θεοδωράκη

Μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη θεωρεί και o Γιάννης Ραγκούσης, την αποκάλυψη από την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, κατά την διάρκεια της χθεσινής τηλεμαχίας, ότι ερήμην όλων, έχουν κρυφά συμφωνήσει την παράλληλη λειτουργία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού και μετά τις εκλογές στις 12 Νοεμβρίου.

«Η κρυφή αυτή συμφωνία έγινε στην πλάτη των πολιτών που καλούνται να μετέχουν στην ίδρυση ενιαίας παράταξης. Βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις όλων για τη γέννηση μιας ενιαίας προοδευτικής παράταξης στις 12 Νοεμβρίου» επισημαίνει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει ότι δεν μπορεί να τη θεωρήσει ως ειλημμένη και δεσμευτική μια τέτοια απόφαση.

«Αυτή η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας» υποστηρίζει και ζητάει ως επιτακτική υποχρέωση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να δηλώσουν δημοσίως ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει και ότι θα σεβαστούν την διαδικασία ενοποίησης του χώρου μέσα από τη λειτουργία μίας και ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε αντίθετη περίπτωση γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που απειλεί τα θεμέλια ενοποίησης.