Μάγκας Ολυμπιακός, μπλόκαρε την Μπαρτσελόνα!

Μάγκας Ολυμπιακός, μπλόκαρε την Μπαρτσελόνα!
eurokinissi

Θρυλικό "όχι" στον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του! Ο Ολυμπιακός έπαιξε στιβαρά στην άμυνα, είχε τον Προτό σε καλή βραδιά, άντεξε στην πίεση της Μπαρτσελόνα και με τον πρώτο βαθμό του (0-0) διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες κατάκτησης της τρίτης θέσης στον όμιλο του, καθώς Σπόρτινγκ και Γιουβέντους έφεραν 1-1.

Αυτός ΝΑΙ, ήταν Ολυμπιακός! Τουλάχιστον αυτός που θέλουν να ονειρεύονται οι οπαδοί του όταν έχει απέναντι του ομάδες-μεγαθήρια που διαθέτουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο ρόστερ τους και που μπορούν με μία και μόνο προσωπική τους ενέργεια να σε "σκοτώσουν".

Όχι, δεν κατάφερε να κάνει το απόλυτο θαύμα, να γίνει ο Δαυίδ που θα έριχνε στο καναβάτσο τον ποδοσφαιρικό Γολιάθ ωστόσο η ισοπαλία που κατάφερε να πάρει απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Μέσι, του Σουάρες και φυσικά του Ερνέστο Βαλβέρδε πανηγυρίστηκε από το κοινό των γηπεδούχων σαν νίκη.

Και αυτό γιατί οι παίκτες του Τάκη Λεμονή κατέθεσαν καρδιά, ψυχή και πάθος στο χορτάρι κλειδώνοντας στο συρτάρι την κάκιστη εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου στο ελληνικό Clasico, δεν έπαιξαν μοιρολατρικά απέναντι στους Καταλανούς και είχαν και εκείνοι τις καλές τους στιγμές για να σκοράρουν και εν τέλει πήραν έναν χρυσό βαθμό που -σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Σπόρτινγκ με την Γιουβέντους- τους επιτρέπει να ελπίζουν και πάλι στην κατάληψη της τρίτης θέσης.

Τι χρειάστηκε πέρα από αδιάκοπο τρέξιμο και αμέτρητα τάκλιν για να υποχρεώσουν την "Μπάρσα" στην πρώτη της φετινή απώλεια στο Champions League; Ένα σωστό πλάνο από τον Τάκη Λεμονή που χρησιμοποίησε τον Φορτούνη ως "ψευτοεννιάρι" και δικαιώθηκε καθώς ο Έλληνας άσος ήταν εξαιρετικός, έναν Ρομαό που "δάγκωνε" στον άξονα, το δίδυμο Μποτία-Ένγκελς σε τρομερή βραδιά (ειδικά ο πρώτος έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του με τα ερυθρόλευκα) αλλά πάνω απ'όλα έναν ΑΝΙΚΗΤΟ Προτό!

Ο Βέλγος έμπειρος κίπερ απέδειξε πως η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε πολύ σωστά που επέμεινε στην απόκτησή του το καλοκαίρι αφού ήταν σε όλο το ματς συγκλονιστικός, με το φινάλε να τον βρίσκει να έχει τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων σε εξ επαφής τακουνάκι του Σουάρες στο πρώτο μέρος και σε φαρμακερό σουτ του Μέσι στις καθυστερήσεις!

Εν κατακλείδι, η "Μπάρσα" του Ερνέστο Βαλβέρδε (τιμήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός πριν την έναρξη του αγώνα και αποθεώθηκε από τους οπαδούς του) ήταν μεν η ομάδα που είχε τις περισσότερες "καθαρές" φάσεις για γκολ (κορυφαία το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σουάρες στο οριζόντιο δοκάρι στο 80'), όμως ο Ολυμπιακός εδικαιούτο 100% την ισοπαλία.

Και γιατί μόχθησε, και γιατί έδειξε πως δεν φοβάται την Μπαρτσελόνα αλλά και γιατί δεν έπαιξε 90 λεπτά παθητική άμυνα αλλά τόλμησε να βγει μπροστά και θα μπορούσε με λίγη τύχη ακόμα και να σκοράρει με τον Φορτούνη. Αυτό δεν έγινε όμως το 0-0 άφησε άπαντες ευχαριστημένους στο μεγάλο λιμάνι καθώς όχι μόνο πρόκειται για ένα ιστορικό αποτέλεσμα αλλά και επειδή κράτησε ζωντανό το όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στο Europa League μέσω του "τελικού" που έχει σε τρεις εβδομάδες στην Λισσαβώνα, κόντρα στην Σπόρτινγκ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75' Ζιλέ), Ελαμπντελαουί, Καρσελά (79' Πάρντο), Φορτούνης (84' Τζούρτζεβιτς)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Σουάρεθ (76' Γκόμες), Σέρτζι Ρομπέρτο (45'), Μέσι, Σουάρες.

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή