Στο Εφετείο η Σταμάτη. Δεν απάντησε στον Τσοχατζόπουλο

Στο Εφετείο η Σταμάτη. Δεν απάντησε στον Τσοχατζόπουλο
SOOC/Αρχείου

Με την Βίκυ Σταμάτη παρούσα στο δικαστήριο συνεχίζεται η διαδικασία του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, που αναμένεται να αποφανθεί για τις κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων για τις παράνομες πληρωμές από την αγορά των υποβρυχίων και των πυραύλων TOR-M1.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία απουσίαζε κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μεταφέρθηκε το απόγευμα με ταξί συνοδεία αστυνομικών στην δικαστική αίθουσα, ώστε να παρίσταται στις 5 που θα συνεχιζόταν η διαδικασία. Η κ. Σταμάτη, που καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο λόγω της εκτέλεσης αποσπάσματος της απόφασης, και κάθισε δύο θέσεις πίσω από τον κ. Τσοχατζόπουλο, χωρίς να του απαντήσει όταν εκείνος πήγε να της μιλήσει. Λίγες ώρες πριν, μέσω του δικηγόρου της, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να υποβάλει αίτηση διαζυγίου από τον πρώην υπουργό.

Σταμάτη: «Φταίτε, φταίτε...Είναι γονική παροχή, ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός»

Με φωνές και ουρλιαχτά αντέδρασε η κ. Σταμάτη στην πρόταση του εισαγγελέα για δήμευση του διαμερίσματος όπου διαμένει στο Χαλάνδρι.

Η κ. Σταμάτη άρχισε να φωνάζει ότι δεν μπορεί το δικαστήριο να δημεύσει το 68 τετραγωνικών σπίτι, καθώς είναι γονική παροχή από τον πατέρα της και δεν σχετίζεται με τον σύζυγο της.

Οργισμένη και χτυπώντας με τα χέρια της τα εδώλια φώναζε στον εισαγγελέα: «Φταίτε, φταίτε.. δεν ξέρατε από πότε υπάρχει αυτό το ακίνητο; Ανατρέξτε στο υποθηκοφυλακείο», ενώ όταν η πρόεδρος της είπε να μην φωνάζει γιατί θα την αποβάλει η κ. Σταμάτη άρχισε να φωνάζει και σε αυτήν «γιατί με φέρατε εδώ; Για να με περάσετε έξω;».

Αν και η πρόεδρος ζήτησε από έναν αστυνομικό να καθίσει και να προσέχει την κ. Σταμάτη, αυτή κατάφερε να τον αποφύγει και πλησιάζοντας την Έδρα πέταξε ένα χαρτί εξακολουθώντας να φωνάζει: «Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο. Πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών.... Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλο μου. Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό το χαρτί».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της κ. Σταμάτη, το εν λόγω έγγραφο βεβαιώνει ότι το ακίνητο στο Χαλάνδρι αποτελεί πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί.

Η πρόεδρος ζήτησε από την γραμματέα να σημειώσει ακριβώς τις φράσεις της κ. Σταμάτη αναφερόμενη σε «απειλές προς το δικαστήριο» και έδωσε ολιγόωρη διακοπή της συνεδρίασης.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή