Το κοινωνικό πρόσημο του Μητσοτάκη

Το κοινωνικό πρόσημο του Μητσοτάκη
eurokinissi

Με στόχο τους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης άλλα και την υγεία, η ΝΔ διαμορφώνει την κυβερνητική της πρόταση, εκτιμώντας ότι σε αυτά τα δυο πεδία θα κριθεί ο βαθμός εμπιστοσύνης των πολιτών και κατ´επέκταση, η στάση που θα τηρήσουν όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το βήμα του 3ου προσυνεδρίου της ΝΔ για να παρουσιάσει μια λιστα μέτρων με αποδέκτες τους λεγόμενους μη προνομιούχους πολίτες και αφορούν από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μέχρι την κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε βαριά πάσχοντες.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενσωμάτωσης των βασικών επιδομάτων σε ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, από τη μια, και στον τομέα της υγείας, στην δέσμευση του για υλοποίηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, την προτεραιότητα σε ιατρικά ραντεβού και απλοποίηση των επαναλαμβανόμενων συνταγών, ακομα και αφορολόγητο ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Συγκεκριμένη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο συνταξιοδοτικό, μιλώντας για την ανάγκη άμεσης διόρθωσης όλων των αδικιών που καταγράφονται στις συντάξεις χηρείας, με την ταυτόχρονη καθιέρωση για όλους τους ασφαλισμένους,πλήρους βασικής σύνταξης με ρήτρα ανάπτυξης.

Το σχέδιο της ηγεσίας της ΝΔ προχωρά και πέρα από την ανάγκη στήριξης των οικονομικά αδύναμων πολιτών, αφου αυτό που τονίζεται είναι το επόμενο βήμα και η σταδιακή επάνοδος τους στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, πέρα από τις δεσμεύσεις της ΝΔ για τις απαραίτητες παροχές στον τομέα της υγείας, και την κατ´ οίκον παράδοση φαρμάκων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των προσλήψεων στο χώρο της υγείας αλλά και σωστών μάνατζερ στις διοικήσεις των νοσοκομείων, εκφράζοντας την αντίθεση του στην πρακτική των τοποθετήσεων αποτυχημένων βουλευτών και στελεχών στις επιτελικές θέσεις των νοσοκομείων.

Δημοφιλή