Μαυραγάνης για τη συνάντηση Αρχής-Σπίρτζη: «Η Αρχή δεν μετακινείται»

Μαυραγάνης για τη συνάντηση Αρχής-Σπίρτζη: «Η Αρχή δεν μετακινείται»
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
evrokinnisi

Αιχμηρός για τη στάση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, εμφανίστηκε σήμερα, με δηλώσεις του, ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, σχετικά με τη στάσης της στο θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

«Ή θα έχουμε την παρρησία των λόγων μας και θα τον τιμούμε -ειδικά δε όταν πρόκειται για μια ανεξάρτητη Αρχή- ή αλλιώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε» σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης, αναφερόμενος στη νέα τοποθέτηση της Αρχής ότι δεν έχει εκφέρει αντιρρήσεις στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μέσω ίντερνετ. Ο υφυπουργός επικαλέστηκε γνωμοδότηση της Αρχής, από τις 30/1/2017, στην οποία υποστήριζε ότι θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, καθώς θα φαίνονται οι διαδρομές τους.

«Πέρα από τα νομικά ζητήματα, έγγραφα κλπ., εγώ ερωτώ ποιος σταμάτησε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεδομένου ότι ο ΟΑΣΑ είχε απευθυνθεί στην Αρχή από το φθινόπωρο του 2016» διερωτήθηκε ο κ. Μαυραγάνης. Επισήμανε, επίσης, πως η Αρχή αρνείται να παραστεί στη συνάντηση (αύριο Παρασκευή) που έχει ζητήσει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας ότι «η Αρχή δεν μετακινείται».

Ο κ Μαυραγάνης υπογράμμισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχουν, στα εκδοτήρια, κανονικά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μονής διαδρομής, ενώ μέχρι τότε οι πολίτες που έχουν παλιά χάρτινα εισιτήρια αχρησιμοποίητα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν.

Τόνισε, επίσης, ότι σε 7 με 8 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση με τις προσωποποιημένες κάρτες.

Έως τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 180 χιλιάδες κάρτες και απομένουν περίπου 70 χιλιάδες. Επίσης, στα εκδοτήρια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10 χιλιάδες ανοικτοί φάκελοι για την έκδοση καρτών και γίνεται η επεξεργασία τους για να αποσταλούν οι κάρτες με το ταχυδρομείο.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή