Πουτζδεμόν για τις εκλογές στην Καταλονία: «Είμαι έτοιμος να θέσω υποψηφιότητα»

Πουτζδεμόν για τις εκλογές στην Καταλονία: «Είμαι έτοιμος να θέσω υποψηφιότητα»
Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images
Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, που έφυγε από την Ισπανία για το Βέλγιο μετά την αποπομπή της περιφερειακής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ότι είναι «έτοιμος» να συμμετάσχει στις πρόωρες περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία.

«Είμαι έτοιμος να θέσω υποψηφιότητα… μπορώ να κάνω εκστρατεία από οπουδήποτε» σημείωσε σε δηλώσεις του στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

«Θεωρούμε ότι είμαστε μια νόμιμη κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια προκειμένου να πούμε στον κόσμο τι συμβαίνει στην Ισπανία…Οι εκλογές δεν θα είναι ουδέτερες, ανεξάρτητες και ομαλές αν η κυβέρνηση βρίσκεται στην φυλακή» σημείωσε επίσης.

Ο Πουτζδεμόν δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές είναι πλέον πολιτικοποιημένες.

«Δεν θα αποφύγω τη Δικαιοσύνη. Θα παρουσιαστώ ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά ενώπιον των πραγματικών δικαστικών αρχών» τόνισε ο Πουτζδεμόν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF και προβλήθηκε σήμερα.

«Είπα στον δικηγόρο μου να μεταφέρει στις δικαστικές αρχές του Βελγίου ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ» επισήμανε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι είναι «αρκετά σαφές ότι οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας έχουν γίνει πολιτικοποιημένες».

Δημοσιογράφος του RTBF γνωστοποίησε νωρίτερα ότι ο καθαιρεθείς ηγέτης της ισπανικής περιφέρειας θέλει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου και προτίθεται να πραγματοποιήσει εκστρατεία από το εξωτερικό.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή