Μητσοτάκης: Πολιτική η εντολή της μη επέμβασης της αστυνομίας. Η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της

Μητσοτάκης: Πολιτική η εντολή της μη επέμβασης της αστυνομίας. Η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της
Eurokinissi

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ειδικότερα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του όσον αφορά στο θέμα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας γενικότερα.

«Η αστυνομία ξέρει, μπορεί και έχει ικανότατα στελέχη. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν μας αφήνουν να επέμβουμε λέει η ΕΛΑΣ. Η εντολή της μη επέμβασης της αστυνομίας είναι πολιτική. H κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη» είπε, κατηγορώντας στη συνέχεια την κυβέρνηση πως άνοιξε τις πόρτες των φυλακών. «Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε στον Κορυδαλλό. Εκεί είναι η βάση του οργανωμένου εγκλήματος. Δεν το γνωρίζετε κ. Τσίπρα;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σύλληψη του «παρ'ολίγον δολοφόνου» του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, λέγοντας πως δεν είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης, αλλά επιτυχία της αστυνομίας.

«Δικό σας είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ψηφίσατε παρά τις προειδοποιήσεις της Δικαιοσύνης...επί των ημερών σας αποφυλακίστηκαν 2.000 κρατούμενοι που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου η ανομία κερδίζει συνέχεια έδαφος με συνέργεια ή ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Μιλώντας για τα πανεπιστήμια, είπε πως μετατρέποντα συχνά σε αρένα οργανωμένων τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων, ενώ αναφέρθηκε και στον «Ρουβίκωνα»: «Ο Ρουβίκωνας απειλεί. Τραμπουκίζει. Και o αρχηγός του ποστάρει ανενόχλητος στο Facebook» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «εγκατέλειψε τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς και κατήργησε την ομάδα Δέλτα κατ’ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του Ρουβίκωνα».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, είπε πως «εσείς προσωπικά κ. Τσίπρα ήσασταν που είχατε χαρακτηρίσατε τα ΜΑΤ “παρακρατικές συμμορίες”».

«Λέμε όχι στο φόβο και την ανομία. Η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι με τη Νέα Δημοκρατία Με τη η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές. «Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. Τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλο τραμπούκων».

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχετε κάνει κωλοτούμπα σε όλα. Σε ένα πράγμα παραμένετε σταθερός. Στις προσωπικές επιθέσεις και στις συκοφαντίες. Είστε ο ίδιος Τσίπρας του' 14», ενώ ακολούθως τον κατηγόρησε για ρητορική βίας. «Υπονομεύατε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και καλλιεργούσατε τη ρητορική της βίας, μέχρι να βάλετε κοστούμια» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ξεχνάμε τον ρόλο σας τότε» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, είπε τα εξής: «Ντροπή σας που μιλήσατε για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Δεν αφήσαμε απολύτως κανένα υπονοούμενο για την υπόθεση. Τι θα πείτε αν αποδειχτεί ότι η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε στις φυλακές;», ενώ τόνισε ότι γνώριζε τον δολοφονηθέντα προσωπικά.

Αναφερόμενος στα πανεπιστήμια, είπε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ωστόσο «δεν είπατε μια λέξη». «Το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και επί ημερών μας θα ισχύει ο ποινικός κώδικας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είχατε το θράσος με προκλητική χυδαιότητα να μιλήσετε για απολύσεις αστυνομικών. Είστε χυδαίοι συκοφάντες» είπε στη συνέχεια. «Ο κ.Δένδιας κατήργησε κενές οργανικές θέσεις. Και όσοι έμειναν μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις. Είπατε ψέματα πάλι».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «ήρθατε εδώ να μιλήσετε ως παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί...γυρίσατε τη χώρα πίσω σε όλα. Την φέρατε στο χειρότερο επίπεδο αυριανισμού. Γι'αυτό ο κ.Κουρής είναι θαυμαστής σας». Επίσης, αναφερόμενος στα περί ασφάλειας στους δρόμους της Αθήνας, είπε πως «ο μόνος σιδηρόφρακτος δρόμος που βλέπω εγώ είναι η Ηρώδου Αττικού που κλείσατε επί των ημερών σας. Τον κάνατε προσωπικό σας δρόμο».

«Είπατε πως θα ήσασταν κάθε λέξη του Συντάγματος και γίνατε κάθε λέξη της κάθε φυλλάδας που ανακυκλώνει ξαναζεσταμένες σκευωρίες...Δεν είναι ντροπή να χάνεις εκλογές. Ντροπή είναι να προσπαθείς να επιβιώσεις μέσα από χυδαιότητες και συμμαχίες με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας «σας φαίνεται λογικό να διαρρέουν πάντα στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν στελέχη της ΝΔ;».

Σχολιάζοντας τα περί Μαυρίκου και Siemens, τα οποία ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε τα εξής: «Επαναφέρετε διαρκώς αυτό το ψέμα. Το ξαναλέω, δεν πήρα ποτέ δώρο από τη Siemens. Σας ζητάω να μην το ξαναπείτε...Αυτά που λέτε για τον κ.Μαυρίκο ούτε τα ξέρω ούτε με αφορούν».

Δημοφιλή