Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Υιοθετείτε ακραία ρητορική, ο φόβος είναι το βασικό σας επιχείρημα

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Υιοθετείτε ακραία ρητορική, ο φόβος είναι το βασικό σας επιχείρημα
Eurokinissi

Για υιοθέτηση ακραίας ρητορικής επειδή «δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα» κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ίδιου στη Βουλή σχετικά με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια.

«Σας ακούω με γυρισμένη πλάτη και λέω ποιος είναι τώρα στο βήμα ο Μητσοτάκης ή ο Γεωργιάδης; Η απόλυτη υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας του τρόμου. Επιλέξτε πού θέλετε να πάτε το κόμμα σας στο κέντρο ή στην ακροδεξιά;», συνέχισε ο κ.Τσίπρας.

«Δεν βολεύεστε γιατί κι εσείς και τα μέσα που σας στηρίζουν είχατε επενδύσει στο αντίθετο» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «βρίσκεστε σε πανικό...δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα, ότι βγαίνουμε από την κρίση».

«Καημός σας είναι να επιστρέψετε στην διακυβέρνηση της χώρας. Στο όνομα αυτού του καημού διαστρεβλώνετε τα πάντα...έτσι επιτίθεστε σε θεσμούς που διαφυλάττουν την ασφάλεια της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «μιλώντας για ανομία θέτετε στο στόχαστρο τους ανθρώπους της ΕΛΑΣ».

«Παρουσιάζετε μια εικόνα για να φοβίστε τον κόσμο, "μην βγαίνετε απ'τα σπίτια". Ο φόβος είναι το βασικό σας επιχείρημα» κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ, αναφερόμενος στα Εξάρχεια, είπε πως πρόκειται για μια περιοχή που προφανώς αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά «δεν μπορούμε να τα λύσουμε στοχοποιώντας και απαξιώνοντάς την».

«Οι συλλήψεις στα Εξάρχεια επί των ημερών σας ήταν επιχειρήσεις σκούπα, όποιον πάρει ο χάρος. Εμείς στα Εξάρχεια στοχεύουμε στην εξάρθρωση επικίνδυνων κυκλωμάτων» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι «σήμερα στο κέντρο της Αθήνας η εικόνα δεν είναι αυτή που δώσατε, του φόβου».

«Έχετε ζητήσει 3 φορές παραίτηση Τόσκα, επί της θητείας του οποίου υπάρχουν τόσες επιτυχίες της ΕΛΑΣ» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε πως «καταγγέλλετε χάος και ανομία, και εσείς παίρνετε τον αρχηγό τς ΕΛΑΣ για συγχαρητήρια»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζει διαρκώς τη θέση της στις διεθνείς εξελίξεις. «Την περασμένη εβδομάδα με το ταξίδι στις ΗΠΑ επιτεθήκατε για το θέμα των F-16.Τελικά τα μαζέψατε γιατί δεν υπήρχε θέμα» είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη- ενώ στη συνέχεια παρουσίασε επίσημα στοιχεία για την εγκληματικότητα και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να «ζητήσει συγγνώμη για τα ψεύδη περί ανομίας».

«Για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου σπεύσατε μέσω στελεχών σας να μιλήσετε για πολιτικά κίνητρα. Τώρα που εξιχνιάστηκε το έγκλημα, ζητήστε μια συγνώμη γιατί δηλητηριάζετε την κοινή γνώμη» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, είπε πως η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα. «Η Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά θα πετύχει δημοσιονομική υπεραπόδοση και θα βρίσκεται ξανά εντός στόχων και το 2018» τόνισε, συμπληρώνοντας πως η χρονιά θα κλείσει με την οικονομία να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2%.

«Κ. Μητσοτάκη είναι σαφές ότι το τελευταία διάστημα ψάχνατε τελικά την ανομία, ό,τι συμφέρει την ακροδεξιά ρητορική σας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Αθήνα είναι πλέον ασφαλέστερη, στο κέντρο της έχει χιλιάδες χαρούμενους τουρίστες καθημερινά να βλέπουν τα αξιοθέατα και όχι κουκουλοφόρους να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία, όπως συνέβαινε επί των ημερών σας. Και η ΕΛΑΣ αξιοποιεί το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καταπολέμηση του εγκλήματος», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ενώ εσείς το πρωί διακηρύττατε το νόμο και την τάξη, το βράδυ υπογράφατε απολύσεις αστυνομικών. Επί Νέας Δημοκρατίας -με αρμόδιο υπουργό εσάς, κ. Μητσοτάκη, στο αντίστοιχο υπουργείο και τον κ. Δένδια, που εξεγείρεται σήμερα, υπουργό Δημόσιας Τάξης- καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Κατά τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός είπε πως «ο κ.Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του. Με λέτε ψεύτη διαρκώς. Γιατί δεν είπατε μια αλήθεια για τη Siemens;». Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας τα εξής: «Η υπόθεση Αυγενάκη δεν ξεκίνησε από κανένα παρακράτος. Θα μηνύσετε και τη δικογραφία;».

«Οι παρακολουθήσεις έγιναν με εισαγγελική παραγγελία. Ξέρουμε τι έγινε, και τον έχετε γραμματέα του κόμματός σας» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της αναφοράς του πρωθυπουργού στο ζήτημα, ο κ. Αυγενάκης αντέδρασε έντονα, προκαλώντας την αντίδραση, με τη σειρά του, του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση.

«Το ερώτημα είναι γιατί ο κ.Μητσοτάκης παρέχει στήριξη στον κ.Αυγενάκη» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Κατά καιρούς στελέχη του κόμματός σας έχουν κατηγορηθεί για συνομιλίες με ποινικούς και εκβιαστές π.χ. τον Π.Μαυρίκο. Απάντηση δεν πήραμε από τη ΝΔ για την υπόθεση των εκβιασμών Μαυρίκου». Επίσης, στη συνέχεια, σχολιάζοντας τα περί ανομίας, είπε ότι «ανομία και εγκληματικότητα είναι και οι εκβιαστές, οι λαθρέμποροι χρυσού, η Siemens με δώρα στους πολιτικούς, η διαφθορά...παρακράτος δεν είναι οι αστυνομικοί που προσπαθούν να εξιχνιάσουν υποθέσεις, είναι αυτοί που εκβιάζουν».

«Θα έρθει η ώρα της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού αλλά να ξέρετε ότι η Siemens δεν κέρδισε ποτέ πουθενά εκλογές» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δημοφιλή