ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/11/2017 09:05 EET | Updated 03/11/2017 09:05 EET

Μπακογιάννη για Χριστοφοράκο: Η απαγόρευση εξόδου δεν επιβάλλεται από το υπουργείο Εξωτερικών

Pacific Press via Getty Images
GREEK PARLIAMENT, ATHENS, GREECE - 2015/12/15: Dora Bakoyanni, deputy of 'New Democracy' party is addressing to other deputies of her party, during the session of Prior Action Multi Bill. Greek Parliament with the affirmative vote of all 153 members of Syriza and Independent Greeks parties that form Greek Government adopted the new package of prerequisite measures (Prior Action Multi Bill). (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

«Ο πρωθυπουργός σήμερα αναφέρθηκε στο όνομά μου και με συνέδεσε με τη διαφυγή κατηγορουμένων στο εξωτερικό» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή αναφορά του πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή για τη διαφυγή του κ. Χριστοφοράκου στο εξωτερικό.

«Όφειλε να γνωρίζει ότι η απαγόρευση εξόδου από μια χώρα ούτε επιβάλλεται ούτε κοινοποιείται, σε κανένα μέρος του κόσμου, από τον υπουργό Εξωτερικών. Είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης και τον Αρχών. Θα περίμενε κανείς ακόμη και από τον κ. Τσίπρα να γνωρίζει τα στοιχειώδη. Διαφορετικά, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία, εν γνώσει του συνεχίζει την προσφιλή του μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα» επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ.