Κατσουράνης: Η ΑΕΚ είναι ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα είναι καλός

Κατσουράνης: Η ΑΕΚ είναι ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα είναι καλός
sport24.gr

Ο Κώστας Κατσουράνης παραχώρησε συνέντευξη στο "Εθνοσπόρ", με αφορμή το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, κι ανέλυσε τους δύο "μονομάχους". Τι είπε για Πέτρο Μάνταλο και Δημήτρη Πέλκα.

Aποτελεί έναν εκ των σύγχρονων μύθων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρωταθλητής Ευρώπης στο έπος του 2004, στην ελίτ των ευρωπαϊκών κλαμπ κατά την τριετία του με την Μπενφίκα, με ζηλευτή πορεία σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Κατσουράνης έχει ζήσει πολλά, έχει γνωρίσει και τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και ξέρει όσο λίγοι τα μυστικά που συνθέτουν μια αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, τα οποία αποκαλύπτει στο "Εθνοσπόρ":

"Ναι, είναι σημαντικό παιχνίδι. Κυρίως για το πρεστίζ και την ψυχολογία των δύο ομάδων. Αλλά δεν έλεγα πως θα είναι καθοριστικό για τον πρωταθλητή. Είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο και να κρίνει κάτι ένα μεμονωμένο ματς", υπογραμμίζει ο νυν τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής για την ειδική σημασία που μπορεί να κρύβει η αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο Κατσουράνης έχει δει τη φετινή ΑΕΚ σε πολλά ματς και έχει ολοκληρωμένη άποψη. "Νομίζω, ότι η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα φέτος. Πολλοί λένε πως αποδίδει καλύτερα μόνο στα μεγάλα παιχνίδια. Για εμένα πάντως, αποδίδει το ίδιο παντού. Και αυτό επειδή είναι σύνολο, δεμένη ομάδα. Τα δύο κακά παιχνίδια της ΑΕΚ φέτος, ήταν στην Τρίπολη και στα Γιάννινα. Αυτά είναι όλα κι όλα. Στα υπόλοιπα, έχει αποδώσει εξαιρετικά και γι’ αυτό έχει αυτήν την πορεία".

Η άλλη πλευρά του νομίσματος, φανερώνει έναν ΠΑΟΚ που είναι πανίσχυρος στην Τούμπα, αλλά ο οποίος χάνει πολλές δυνάμεις και... λάδια μακριά από τη Θεσσαλονίκη. "Θεωρώ, ότι σε αυτό το ματς, ο ΠΑΟΚ θα είναι καλός. Εχει έμπειρους παίκτες, σταδιακά δημιουργεί ένα δυνατό σύνολο, νομίζω πως σταδιακά θα βρει τις λύσεις είτε παίζει στην έδρα του, είτε μακριά από αυτή", είναι το σχόλιο του παλαίμαχου άσου.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει να βρει σταθερή ταυτότητα και η κουβέντα πολλές φορές περιστρέφεται γύρω από την αναλογικά Ελλήνων/ξένων. "Να πω την αλήθεια. Δεν μου αρέσει, δεν είναι θετικό να στηρίζεται μια ομάδα μόνο σε ξένους. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να παίζουν και Ελληνες ποδοσφαιριστές. Να παίρνουν ευκαιρίες. Νομίζω, ότι όταν παίζουν Ελληνες, οι ομάδες μπορούν να αποδίδουν καλύτερα". Προς επίρρωση μάλιστα της άποψης του, αναδεικνύει τον παίκτη που περιμένει πολλά: "Εγώ θα πόνταρα στον Πέλκα"!

Από την άλλη, η ΑΕΚ θα ψάξει αντίδραση δίχως τον Μάνταλο. "Ο Μάνταλος είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ΑΕΚ. Δεν θα είναι διόλου εύκολο να αντικατασταθεί. Αλλά είναι θέμα του Χιμένεθ να βρει τη λύση", τονίζει ο Κώστας Κατσουράνης, που θεωρεί ως παίκτη κλειδί για το παιχνίδι τον Σέρχιο Αραούχο. "Πήρε μπροστά, βρίσκει τον εαυτό του, μπορεί να σκοράρει ξανά".

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί λίγες ημέρες μετά την ευρωπαϊκή "μάχη" της ΑΕΚ με τη Μίλαν, αλλά για τον Κατσουράνη αυτό δεν έχει καμία σημασία. "Κανονικά δεν θα πρέπει να επηρεάσει το παιχνίδι. Σε ομάδες τέτοιου επιπέδου αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχει λυθεί και να μην προκαλεί καν συζήτηση".

Η ερώτηση είναι προφανής. Ποιος έχει προβάδισμα για το ντέρμπι; "Οσο και αν μοιάζει κλισέ, η άποψη μου είναι ξεκάθαρη. Το ματς θα κριθεί και θα καταλήξει σε εκείνον που θα το θέλει περισσότερο. Σε εκείνον που θα είναι συγκεντρωμένος, θα τηρήσει την τακτική του και θα έχει περισσότερο μυαλό στο παιχνίδι του. Αυτός θα είναι τελικά και εκείνος που θα πανηγυρίσει στο φινάλε του ματς του ΟΑΚΑ", καταθέτει με σιγουριά ο Κώστας Κατσουράνης.

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή