Τέξας: Ο δράστης του μακελειού είχε ιστορικό προβληματικής συμπεριφοράς

Τέξας: Ο δράστης του μακελειού είχε ιστορικό προβληματικής συμπεριφοράς
Texas Department of Safety/Handout via REUTERS
Texas Department of Safety/Handout via REUTERS
Handout . / Reuters

Ο ένοπλος που σκότωσε 26 ανθρώπους σε εκκλησία στο Τέξας, χθες Κυριακή, είχε ιστορικό προβληματικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και έγγραφα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και τις μαρτυρίες πρώην συμμαθητών του και μιας πρώην συντρόφου του, τον οποίο κατηγόρησε ότι την παρενοχλούσε.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, 26 ετών, είχε δικαστεί από στρατοδικείο το 2012 κατηγορούμενος για την κακοποίηση της τότε συζύγου του και του παιδιού του, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και κατόπιν είχε αποταχθεί από την πολεμική αεροπορία, όπου υπηρετούσε, το 2014, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου.

Μια πρώην σύντροφός του, η Μπρίτανι Άντκοκ, δήλωσε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη ότι έβγαιναν για περίπου 4 μήνες όταν εκείνος ήταν 18 ετών και εκείνη 13 ετών και ότι εκείνος την παρενοχλούσε για αρκετό χρονικό διάστημα έπειτα.

Αφού χώρισαν, όπως είπε η ίδια, ο Κέλεϊ της τηλεφωνούσε συνεχώς, έφτιαξε ψεύτικα προφίλ στο Facebook σε μια απόπειρα επανασύνδεσης με εκείνη. Το τελευταίο του μήνυμα προς εκείνη ήταν πριν από περίπου 6 μήνες.

Κάποια στιγμή, όπως περιγράφει, αναγκάστηκε να πάρει την αστυνομία για να τον καταγγείλει, ενώ άλλαξε και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.«Άρχισε να επιδεικνύει μια πραγματικά πολύ περίεργη συμπεριφορά» δήλωσε η 21χρονη σήμερα Άντκοκ.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, ο οποίος αποφοίτησε από το Λύκειο New Braunfels το 2009, υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία από το 2010, στην αεροπορική βάση Holloman στο Νέο Μεξικό.

Πήρε διαζύγιο από την πρώτη σύζυγό του στο Νέο Μεξικό το 2012 και παντρεύτηκε με τη Ντανιέλ Σιλντς στο Τέξας το 2014, λίγο καιρό μετά την απομάκρυνσή του από τον στρατό, σύμφωνα με κρατικά έγγραφα.

Αξιωματούχοι στο Τέξας δήλωσαν ότι υπήρχε «μια οικογενειακή διένεξη» με τα πεθερικά του κι ότι ο Κέλεϊ έστειλε «απειλητικά» μηνύματα από το κινητό του τηλέφωνο.

Η Σίλντς και ο Κέλεϊ έζησαν μαζί για κάποιο χρονικό διάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου ο Κέλεϊ είχε βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών για βίαιη συμπεριφορά εναντίον ζώων, σύμφωνα με τα μητρώα των κρατικών υπηρεσιών. Οι καταγγελίες αποσύρθηκαν αφού ο Κέλεϊ κατέβαλε πρόστιμο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο 26χρονος επέστρεψε στο Νιου Μπράουνφελς, σε απόσταση 56 χλμ από την εκκλησία, το 2017.

Επιπλέον, ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ είχε πάρει κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις όπως υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και παράβασης του σήματος ΣΤΟΠ, όπως αποκαλύπτουν έγραφα της τροχαίας στο Κολοράντο και το Τέξας.

Ψυχολογικά Προβλήματα

Η Άντκοκ, η πρώην του σύντροφος, αποκάλυψε ότι ο Κέλεϊ είχε επικοινωνήσει μαζί της τελευταία φορά πριν από 6 μήνες με μήνυμα στο Facebook, όταν της έστειλε μια φωτογραφία με κάποια άλλη γυμνόστηθη γυναίκα που είχε εντοπίσει στο Διαδίκτυο και του φάνηκε πως ήταν εκείνη.

Της ζήτησε να μετακομίσει μαζί του εφόσον συνέχισε να «τριγυρίζει γυμνόστηθη όλη την ώρα».

Λίγο μετά, η σύζυγός του επικοινώνησε με την Άντκοκ και αξίωσε να τον αφήσει ήσυχο. «Είναι η πρώτη και τελευταία προειδοποίηση που σου απευθύνω» ήταν το μήνυμα της συζύγου του.

Την ίδια ώρα, πρώην συμμαθητές του Κέλεϊ ανέφεραν ότι υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, χωρίς να τα διευκρινίζουν.

Ο Κέλεϊ συχνά έκανε αναρτήσεις στο Facebook σχετικά με τον αθεϊσμό και το πυροβόλο όπλο του, σύμφωνα με τον Ράιντ Μόσις, που πήγε στο ίδιο λύκειο με τον Κέλεϊ. Σε μια από τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του, ο οποίος διεγράφη μετά την επίθεση, διακρίνεται μια φωτογραφία του πυροβόλου με τον Κέλεϊ να γράφει «είναι μια κακιά σκύλα».

Ο 26χρονος Μόσις επισήμανε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ότι ο Κέλεϊ ήταν «πάντα λίγο μοναχικός».

«Γνωρίζω ότι οι γονείς του του έδιναν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων στο γυμνάσιο» εξήγησε. «Πολλοί φίλοι που τον γνώριζαν έλεγαν ότι ήταν πολύ άρρωστος στο μυαλό για να τα βγάλει πέρα με την τελευταία τάξη του λυκείου».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή