ΔΙΕΘΝΕΣ
06/11/2017 06:55 EET | Updated 06/11/2017 07:05 EET

Η αστυνομία της νότιας Κορέας αποφάσισε να βάλει τέλος στη διάδοση πορνογραφικού υλικού μέσω κρυμμένων καμερών

Casarsa via Getty Images

H δημιουργία πορνογραφικού υλικού μέσω των κρυμμένων καμερών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους είναι ένα φαινόμενο που πλήττει όλο και περισσότερο τη νότια Κορέα.

Κάθε χρόνο καταγράφονται εκατοντάδες περιστατικά του εν λόγω είδους σεξουαλικής κακοποίησης ενώ όλο και περισσότερα άτομα όλων των ηλικιών πέφτουν θύματα ασυνείδητων που εκμεταλλεύονται τον άνθρωπο για να βγάλουν κέρδη.

Οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να αφυπνίσουν την κοινωνία αλλά και να προστατέψουν τα θύματα από τους ηδονοβλεψίες διοργάνωσαν καμπάνια κατά την οποία τα θύματα εμφανίζονται στην κάμερα ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.

Το σχετικό κείμενο που συνοδεύει το βίντεο γράφει: «Εσείς ωθείτε το άτομο αυτό στην αυτοκτονία». Τα βίντεο που δημιουργήθηκαν φαίνεται πως θα έχουν αποτέλεσμα, αφού ήδη έχουν δεκάδες shares στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επικεφαλής της αστυνομίας πιστεύουν πως η «θεραπεία μέσω του σοκ» θα κάνει τη διαφορά. Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που διαδίδουν βίντεο που έχουν γυριστεί με κρυφές κάμερες μπορεί να τιμωρηθούν ακόμα και με φυλάκιση πέντε ετών.

Πηγή: BBC