ΔΙΕΘΝΕΣ
08/11/2017 04:58 EET | Updated 08/11/2017 04:58 EET

Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα κινδυνεύει να καταστραφεί, μετατρέποντας τη Γη σε μια πύρινη σφαίρα μέσα σε λιγότερα από 600 χρόνια

GREG BAKER via Getty Images
Participants listen to a recorded speech by British physicist Stephen Hawking on artificial intelligence as his image is seen on a screen at the Global Mobile Internet Conference (GMIC) in Beijing on April 27, 2017. / AFP PHOTO / Greg Baker (Photo credit should read GREG BAKER/AFP/Getty Images)

Σε μια ανατριχιαστική πρόβλεψη όσον αφορά στο μέλλον της ανθρωπότητας προέβη ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, εμφανιζόμενος μέσω βίντεο στην Tencent WE Summit στο Πεκίνο την Κυριακή.

Ειδικότερα, ο διάσημος επιστήμονας προειδοποίησε ότι το ανθρώπινο είδος θα εκλείψει στη Γη, αφού μετατρέψει τον πλανήτη μας σε μια «πύρινη σφαίρα» σε λιγότερα από 600 χρόνια, όπως αναφέρει η βρετανική The Sun και άλλα ΜΜΕ.

Για αυτό, συμπλήρωσε, η ανθρωπότητα πρέπει να «πάει με τόλμη εκεί που κανείς άλλος δεν έχει πάει ξανά» (to boldly go where no one has gone before- η χαρακτηριστική φράση του Star Trek), αποικίζοντας νέους πλανήτες, εάν θέλουμε το είδος μας να επιβιώσει για άλλο ένα εκατομμύριο χρόνια. Εάν δεν το κάνουμε, ο κόσμος μας θα «πνιγεί» από τον υπερπληθυσμό και η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας θα τον μετατρέψει σε μια «πύρινη σφαίρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στίβεν Χόκινγκ απηύθυνε έκκληση σε επενδυτές να στηρίξουν το εγχείρημα στο οποίο συμμετέχει (Breakthrough Starshot), με σκοπό αποστολή στο κοντινότερο σε εμάς αστρικό σύστημα (Άλφα του Κενταύρου, στα 4,3 έτη φωτός), για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κατοικήσιμος πλανήτης. Το πρόγραμμα έχει να κάνει με την αποστολή μικρών διαστημικών σκαφών, προωθούμενων από ακτίνες φωτός, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί σε «μόλις» 20 χρόνια.