Έγκριση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τα ωράρια των γιατρών του ΕΣΥ

Έγκριση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τα ωράρια των γιατρών του ΕΣΥ
Eurokinnisi
Eurokinnisi
EUROKINNISI

Με τη συζήτηση και ψήφιση κατά πλειοψηφία των άρθρων και των υπουργικών τροπολογιών, ολοκληρώθηκε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών και των οδοντιάτρων του ΕΣΥ.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου που γίνεται με τη διαδικασία του επείγοντος, θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χαρακτήρισε αβάσιμη την κριτική της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση με τις νέες ρυθμίσεις επιβάλλει εξαντλητικά ωράρια και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αντιτείνοντας ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η προστασία, τόσο των γιατρών όσο και των ασθενών.

«Η κριτική για νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν έχει βάση, είναι αστήριχτη. Δεν καταργείται το πρωϊνό τακτικό ωράριο. Ο νόμος λέει ρητά "7ωρο, πενθήμερο και συνεχές". Η εφημερία ετοιμότητας πληρώνεται αν κληθεί ο γιατρός. Ούτε ελαστικοποίηση της εργασίας υπάρχει. Αυτό που γίνεται, είναι ότι αλλάζει ο τρόπος του εφημεριακού χρόνου. Αντί 24ωρο, οργανώνεται σε 12ωρη βάση», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Δημοφιλή