Σπυράκη: «Ο πρωθυπουργός των φόρων γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας»

Σπυράκη: «Ο πρωθυπουργός των φόρων γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας»
eurokinissi

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον "Ρομπέν των φτωχών"», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη και προσέθεσε:

«- Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα "μαϊμού" για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

- Όταν μέτοχος στην "Αυγή" είναι off shore εταιρεία.

- Όταν κορυφαίος υπουργός του ο κ. Νίκος Παππάς συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου. Ο κ. Τσίπρας προκαλεί ξανά τη νοημοσύνη των πολιτών με τις νέες υποσχέσεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής όταν οι Υπουργοί του ομολογούν ότι η Κυβέρνηση διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη και έκανε τους φτωχούς φτωχότερους».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ρώτησε επίσης: «Και μιας και μιλάμε για κεφάλαια στο εξωτερικό μπορεί να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για ποιο λόγο κορυφαίοι υπουργοί του εξακολουθούν να έχουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς; Για όλα αυτά τι έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας;».

Τζανακόπουλος: Νέυρα και αμηχανία

«Νεύρα και αμηχανία» διακρίνει η κυβέρνηση στην εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη για την offshore της Μαρέβα Μητσοτάκη που αποκάλυψαν τα Paradise Papers. Με αφορμή τις πολλές δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: «κατανοούμε τα νεύρα και την αμηχανία της κ. Σπυράκη, που έχει επιδοθεί σήμερα από το πρωί στη δύσκολη πράγματι επιχείρηση να ξεπλύνει τις παραδεισένιες ακολασίες της ΝΔ.

Καλό θα ήταν όμως, αντί να υπεκφεύγει, να δώσει πειστικές απαντήσεις για την υπόθεση της offshore. Πρέπει να κατανοήσει, ότι η ΝΔ δεν είναι κατήγορος αλλά απολογούμενη».

ΣΥΡΙΖΑ: Σαν έτοιμη από καιρό» για τη μονταζιέρα της ΝΔ

«Η Μαρία Σπυράκη ήταν “σαν έτοιμη από καιρό” για τη μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας» επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντηση του στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου και ευρωβουλευτού της ΝΔ για τη στάση που κράτησαν οι ευρωβουλευτές του κόμματος στη συζήτηση ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο, για την προστασία όσων προβαίνουν σε καταγγελίες για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

«Καταρχάς, οφείλουμε να συγχαρούμε την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για τα εξαιρετικά “γρήγορα” αντανακλαστικά της, αφού...κατάφερε να απαντήσει μία βδομάδα μετά στην ανακοίνωση μας για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για την προστασία των καταγγελτών (whistleblowers)» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ωστόσο, η απάντησή της έκανε τα πράγματα χειρότερα, αφού αποκάλυψε ότι άδειασε μεγαλοπρεπώς τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της ΝΔ, καθώς, προκειμένου να διασώσει την θέση της, ισχυρίστηκε πως τους “παρότρυνε” να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη έκθεση.

Προκειμένου να θολώσει περαιτέρω τα νερά, η Μ. Σπυράκη επικαλέστηκε τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου, στα οποία όντως εμφανίζεται πως υπερψήφισε το τελικό κείμενο. Στα πρακτικά, ωστόσο, που επικαλέστηκε, είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο η αποχή των υπόλοιπων ευρωβουλευτών της ΝΔ από την τελική ψηφοφορία, αλλά και οι 3 τροπολογίες που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που επιχειρούσαν να αλλοιώσουν το αρχικό κείμενο, θέτοντας προσκόμματα στην προστασία των καταγγελτών. Οι 3 τροπολογίες αυτές, οι οποίες συνυπογράφονταν από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Ελ. Βόζενμπεργκ και Θ. Ζαγοράκη, υπερψηφίστηκαν από όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, και βεβαίως τη Μ. Σπυράκη. Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τη σημερινή της απάντηση, η Μ. Σπυράκη ήταν “σαν έτοιμη από καιρό” για τη μονταζιέρα της ΝΔ».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτει τα πρακτικά της συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο με τα ονόματα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και πως ψήφισαν στο τελικό κείμενο και στις τροπολογίες.

Δημοφιλή