ΔΙΕΘΝΕΣ
09/11/2017 13:09 EET | Updated 09/11/2017 13:09 EET

Βρετανός τουρίστας βγάζει την πιο επικίνδυνη σελφι στον κόσμο, μπροστά στα τανκ του Κιμ Γιονγκ-ουν

Youtube
Youtube

Ο 33χρονος Βρετανός Ντάνιελ Ντόμπσον «χαιρέτησε» τα τανκ του Κιμ Γιονγκ-ουν, υψώνοντας τα δυο του δάχτυλα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης και έβγαλε την πιο επικίνδυνη σέλφι στον κόσμο, σύμφωνα με τη Mirror.

Καθώς τα τανκ περνούσαν στην Πιονγιάνγκ, ο Ντόμπσον έστρεψε την κάμερα προς τον εαυτό του και έβγαλε γρήγορα τη φωτογραφία, με το ρίσκο να μπει στη φυλακή επειδή προσέβαλε το κράτος με την κίνησή του.

Ο Ντόμπσον δήλωσε ότι η χειρονομία που έκανε, η οποία θεωρείται προσβολή σε άλλα κράτη, ήταν μια «διακριτική πράξη περιφρόνησης» προς τον δικτάτορα.

«Εκείνη την ώρα δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα ήταν προσβλητικό, ήθελα να γίνει αντιληπτό ως το σύμβολο της ειρήνης που έμοιαζε κιόλας πιο ταιριαστό δεδομένης της αιτίας της παρέλασης. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κάποιον, πόσο μάλλον κάποιον με όπλα και άδεια χρήσης τους», συμπλήρωσε ο Ντόμπσον ο οποίος κατέγραψε το ταξίδι του και το δημοσίευσε στο κανάλι του στο Youtube.

«Οι Κορεάτες γενικά είναι αρκετά συγκρατημένοι και δεν εκφράζουν συναισθήματα ή ενθουσιασμό σε δημόσια γεγονότα. Ωστόσο, μετά τη φωτογραφία μου και καθώς απομακρύνονταν τα τανκ, ο κόσμος άρχισε να ζητωκραυγάζει», είπε ο Ντόμπσον.

Πηγή: Mirror