Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του 58χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του 58χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη
ΕΛΑΣ

Τα στοιχεία του 58χρονου τοξικομανούς που συνελήφθη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τον Εσσατζανιάν- Σοροπίδη Εμμανουήλ, γεννηθέντα στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Tο μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου ο 58χρονος τοξικομανής έφυγε από το Γαλάτσι όπου διέμενε μαζί με άλλους δύο χρήστες ουσιών και κατευθύνθηκε προς το Β' Νεκροταφείο Αθηνών στα Άνω Πατήσια. Στόχος του, όπως είπε στους αστυνομικούς, ήταν να αρπάξει μερικά καντήλια και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα από μνήματα για να τα πουλήσει αργότερα. Στη θέα της 32χρονης και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν υπήρχε τριγύρω κάποιος μάρτυρας αποφάσισε να την αιφνιδιάσει από πίσω και να της αρπάξει το κινητό και την τσάντα.

«Την ακολούθησα για να της πάρω την τσάντα. Εκείνη προσπάθησε να αντιδράσει. Φώναζε “βοήθεια” και τότε άρχισα να τη μαχαιρώνω για να σταματήσει. Ηθελα ν' αρπάξω οπωσδήποτε την τσάντα και το κινητό της», είπε κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Δημοφιλή