ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2017 05:27 EET | Updated 09/11/2017 05:29 EET

Συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση της δασκάλας που προέτρεψε μαθητές να χτυπήσουν συμμαθητή τους

EUROKINISSI

Η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία γονέων 9χρονου μαθητή σε βάρος δασκάλας μουσικής στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου, η οποία κατηγορείται πως προέτρεψε τους μαθητές της 4ης τάξης να δείρουν το συμμαθητή τους γεννά τεράστια ερωτήματα για τα κίνητρα που ώθησαν τη γυναίκα στην πράξη αυτή.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχουν τέλος ενώ όπως φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που είχε συμπεριφερθεί με ανάλογο τρόπο σε μαθητή της.

Όσον αφορά το εν λόγω συμβάν, όπως γνωστοποιήθηκε, ο μικρός μαθητής την ώρα του μαθήματος προσποιήθηκε ότι …οδηγούσε αυτοκίνητο, και η δασκάλα ενοχλημένη είπε στα παιδιά «σηκωθείτε και ρίξτε του φάπες να σταματήσει».

Κάποια από τα παιδιά άκουσαν τη δασκάλα και άρχισαν να χτυπούν το συμμαθητή τους, ο οποίος φέρεται να είπε στους γονείς του, «σώθηκα όταν χτύπησε το κουδούνι».

Σύμφωνα με το ant1news.gr, οι γονείς ζήτησαν την παρέμβαση του διευθυντή του σχολείου, αλλά και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Οι γονείς συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου η δασκάλα να απομακρυνθεί από το σχολείο, ενώ οι γονείς του 9χρονου κατέθεσαν και ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει ώστε να δοθεί μια λύση.