Αστείες, παράλογες και τρομακτικά ακριβείς κάρτες δείχνουν πώς φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι από το 1900

Αστείες, παράλογες και τρομακτικά ακριβείς κάρτες δείχνουν πώς φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι από το 1900

Στις αρχές του 1900, λίγο πριν τη μετάβαση στον 20ο αιώνα, η γερμανική φίρμα σοκολάτας Hildebrand σκέφτηκε μια πανέξυπνη διαφημιστική καμπάνια για τα προϊόντα της. Η σοκολατοβιομηχανία παρήγγειλε το σχεδιασμό 12 καρτ ποστάλ που θα απεικόνιζαν το πώς θα ήταν ο κόσμος σε 100 χρόνια -δηλαδή το 2000.

Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 1900, η Hildebrand έβαζε σε κάθε συσκευασία σοκολάτας από μία καρτ ποστάλ που προέβλεπε το μέλλον μέσα από φουτουριστικές εικονογραφήσεις. Οι κατά βάση αισιόδοξες εικόνες έδειχναν ανθρώπους ντυμένους στο στυλ της Βικτοριανής εποχής να απολαμβάνουν μια άνετη και ξένοιαστη ζωή, διανθισμένη με αρκετά τεχνολογικά επιτεύγματα.

Οι τεχνολογικές προβλέψεις των καρτών ήταν πότε ακριβείς -όπως η ζωντανή αναμετάδοση θεατρικών έργων-, και πότε εντελώς παράλογες -όπως πόλεις καλυμμένες από γυάλινες οροφές που τις προστατεύουν από τις κακές καιρικές συνθήκες. Και κάποιες φορές ήταν τρομακτικά κοντά στην εποχή που ζούμε τώρα, όπως εκείνη που δείχνει ανθρώπους να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο Βόρειο Πόλο.

Απολαύστε τις παρακάτω.

Future Prediction Illustrations 1900-2000