Κατέστρεψαν εκδοτικά μηχανήματα του ΗΣΑΠ

Κατέστρεψαν εκδοτικά μηχανήματα του ΗΣΑΠ
EUROKINISSI/Αρχείου

Επιθέσεις σε 13 εκδοτικά μηχανήματα σε σταθμούς του ΤΡΑΜ και του ΗΣΑΠ καταγράφηκαν την περασμένη Παρασκευή και την περασμένη Δευτέρα.

Ανακοίνωση αναρχικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει ότι «τα βράδια της Παρασκευής και της Δευτέρας, 3 και 6 Νοέμβρη αντίστοιχα, σαμποτάραμε με διάφορους τρόπους (εισαγωγή αφρού πολυουρεθάνης στις σχισμές και σπάσιμο των οθονών τους) 13 εκδοτικά μηχανήματα παλαιού και νέου τύπου, σε διάφορα μέρη της Αττικής, όπως σε Νέα Σμύρνη, παραλιακή σε διάφορουςσταθμούς του ΤΡΑΜ, σε σταθμούς ΗΣΑΠ, στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τους Αγίους Αναργύρους.

Πολλοί θα πουν πως είναι υπερβολή να ζητάμε ελεύθερες μετακινήσεις για όλους, όταν «ευαίσθητες» κοινωνικές ομάδες «απολαμβάνουν» εκπτώσεις. Άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ και φαντάροι εμφανίζονται να «διατηρούν» προνόμια σε σχέση με τους υπόλοιπους επιβάτες, λόγω της έκπτωσης ή της δωρεάν μετακίνησης που δικαιούνται. Εμείς θα τους πούμε πως δεν αγωνιζόμαστε για κάποιους, ζητώντας ψίχουλα σε σχέση με το επίδικο. Δεν διεξάγουμε αιτηματικό αγώνα, ούτε θα κάνουμε εικασίες για μια κάποια διεύρυνση των εκπτώσεων ή διατήρησή τους».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα