ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/11/2017 15:39 EET | Updated 10/11/2017 15:40 EET

Η μεγάλη οικογένεια μιας μικρής λεοπάρδαλης: Πώς μεγαλώνει με δύο σκυλιά, μια λέαινα και μια τίγρη

Barcroft Media via Getty Images
WINCHESTER, UNITED KINGDOM - SEPTEMBER 01: Amur leopard cubs pictured enjoying their day at Marwell Zoo on September 1, 2016 in Winchester, England.THESE leopard cubs are only nine weeks old but already a media sensation. Two Amur leopard cubs made their first public appearance at Marwell zoo near Winchester this morning. The creatures are amongst the most endangered big cats in the world and these two young boys are part of a programme to protect the leopard's future.PHOTOGRAPH BY Carolyn Dunford / Barcroft ImagesLondon-T:+44 207 033 1031 E:hello@barcroftmedia.com -New York-T:+1 212 796 2458 E:hello@barcroftusa.com -New Delhi-T:+91 11 4053 2429 E:hello@barcroftindia.com www.barcroftmedia.com (Photo credit should read Carolyn Dunford /Barcroft Images / Barcroft Media via Getty Images)

Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι πολύπλοκη υπόθεση- αλλά στην περίπτωση μιας μικρής, νεογέννητης λεοπάρδαλης, που ανήκει σε προστατευόμενο είδος, είναι μάλλον πιο πολύπλοκη από ό,τι συνήθως, καθώς μεγαλώνει με μια σκυλίτσα, έναν σκύλο, τα κουτάβια της, μία λέαινα και μια τίγρη (!).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του National Geographic, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου του Βλαδιβοστόκ στη Ρωσία έδωσε τη νεογέννητη λεοπάρδαλη του Αμούρ (ένα είδος υπό εξαφάνιση- το 2015 υπήρχαν μόλις 57 στη Ρωσία) σε μια σκυλίτσα, την Τέσα, (golden retriever) που είχε γεννήσει πρόσφατα, και μεγαλώνει τα τέσσερα κουτάβια της- ωστόσο υποδέχτηκε με αγάπη και το μικρό αιλουροειδές, το οποίο σύντομα μεγάλωσε και έγινε πιο μεγάλο από τα «αδελφάκια» του. Ως εκ τούτου, η μικρή λεοπάρδαλη χρειάζεται κάποιους φίλους στο μέγεθός της, και για αυτό το προσωπικό του ζωολογικού κήπου την βάζει να παίζει με μια λέαινα και μια τίγρη, και οι δύο δυόμισι μηνών, και κοντά στο δικό της μέγεθος.

«Αν και φαίνεται πως είναι όλες μεγάλες γάτες, η συμπεριφορά τους είναι εντελώς διαφορετική» είπε στο CCTV+ ο κτηνίατρος Βίκτορ Αγκαφόνοφ. «Η τίγρη είναι πιο ήσυχη. Αλλά η λέαινα...τον περισσότερο χρόνο τρέχει και παίζει».

Στην παρέα μπήκε και ένας άλλος σκύλος- ένας ποιμενικός Κεντρικής Ασίας, ο οποίος, βάσει ράτσας, ιδιοσυγκρασίας και σωματικής διάπλασης είναι καλή παρέα για τα νεαρά αιλουροειδή.

Η παρέα των τεσσάρων θα είναι μαζί για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο ακόμα. Από εκεί και πέρα, το αν η φιλία τους θα συνεχιστεί, θα εξαρτηθεί από τα ίδια και το πόσο καλές σχέσεις έχουν μεταξύ τους. Σημειώνεται πάντως πως αρχικά ο ζωολογικός κήπος αποφάσισε να πάρει τη μικρή λεοπάρδαλη από τη μητέρα της λόγω προβληματισμών για την ασφάλειά της, καθώς η Αλέιν (η μητέρα λεοπάρδαλη) είχε καταβροχθίσει τα τρία τελευταία της νεογνά. Αν και ο λόγος δεν έχει διαπιστωθεί, κάποιες φορές το φαινόμενο αυτό σημειώνεται όταν τα παιδιά γεννιούνται παραμορφωμένα ή άρρωστα, ή αν δεν υπάρχουν αρκετή τροφή- ή απλά εάν πεθάνουν.