ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/11/2017 14:38 EET | Updated 10/11/2017 15:04 EET

«Ουδέποτε τα είπα αυτά στους αστυνομικούς», είπε στην απολογία ο καθ'ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βρισκόμενος σε άμυνα λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκε από το θύμα υποστήριξε ότι σκότωσε την Δώρα Ζέμπερη ,ο 58χρονος κατηγορούμενος ο οποίος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Ο Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο τις πλημμεληματικές κατηγορίες της οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας και ανασκευάζοντας όσα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, έδωσε άλλη εκδοχή στα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στο Β' Νεκροταφείο στις 18 Οκτωβρίου, εκφράζοντας μάλιστα την πιθανότητα πάνω στην πάλη με την εφοριακό αυτή «να έπεσε πάνω στο μαχαίρι».

Όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την δικαστική λειτουργό γιατί προανακριτικά ανέφερε άλλα από αυτά που είπε σήμερα ,ο 58χρονος υποστήριξε ουσιαστικά πως μόνοι τους οι αστυνομικοί τα έγραψαν όλα αυτά και πως ο ίδιος δεν είχε τα γυαλιά του για να διαβάσει την κατάθεση πριν την υπογράψει. «Ουδέποτε ανέφερα τα παραπάνω κατά την προανακριτική μου κατάθεση. Οι αστυνομικοί μίλησαν μαζί μου ανεπίσημα σε ένα δωμάτιο και στην συνέχεια έγραψαν την κατάθεσή μου την οποία μου διάβασαν εν περιλήψει. Δεν είχα μαζί μου τα γυαλιά μου για να τη διαβάσω κι εγώ. Έτσι δεν ξέρω τι πραγματικά γράφτηκε. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έγινε. Επιθυμώ την εξέτασή μου από ψυχίατρο για να διαπιστωθεί η τοξικομανία μου" είπε σύμφωνα με πληροφορίες εντός του ανακριτικού γραφείου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε πάει στο Νεκροταφείο με το σκοπό να κλέψει μπρούτζινα αντικείμενα για να τα πουλήσει και να μπορέσει να εξασφαλίσει ναρκωτικά «δεδομένου ότι είμαι 20 χρόνια τοξικομανής και ήμουν σε κακή κατάσταση γιατί είχα δύο μέρες να πάρω τη δόση μου». Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε σήμερα , είδε πάνω σε ένα πεζούλι μια τσάντα και πήγε να την κλέψει αλλά η 32χρονη «με έπιασε από πίσω από τα μαλλιά και μου είπε "αλήτη την τσάντα μου" και προσπάθησε να πάρει την τσάντα της πίσω. Την κοπέλα δεν την είχα δει καθώς πρέπει να ήταν σ' ένα παρεκκλήσι».

Στην συνέχεια ο κατηγορούμενος περιέγραψε μία σκληρή πάλη που είχε με την Ζέμπερη, την οποία ο 58χρονος εμφάνισε μαινόμενη και ατρόμητη : «Ακολούθησε πάλη με την κοπέλα κατά τη διάρκεια της οποίας πέσαμε στο έδαφος και οι δύο. Στη συνέχεια έβγαλα το μαχαίρι που είχα στην κατοχή μου για να την φοβερίσω για να με αφήσει να φύγω. Όταν όμως η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι με που κρατούσα το μαχαίρι. Ενδεχομένως όμως πριν μου πιάσει το χέρι έπιασε τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της. Τελικώς μου έπιασε το χέρι κι εγώ στην προσπάθειά μου να την αποφύγω τίναξα το χέρι μου για να αποφύγω το δικό της και πρέπει να τη χτύπησα στο πρόσωπο. Επακολούθησε πάλη μεταξύ μας καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω, ενώ εκείνη δε με άφηνε. Το πλήγμα στη θωρακική χώρα που φαίνεται σοβαρό δε θυμάμαι πως ακριβώς επήλθε. Το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ, γιατί μου κρατούσε τα χέρια.

Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης. Εκτιμώ ότι η πάλη με την παθούσα κράτησε 5-6 λεπτά. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε η παθούσα ότι έχει χτυπηθεί και με άφησε. Στηρίχτηκε στο ένα γόνατο για να σηκωθεί και άρχισε να περπατάει κρατώντας την κοιλιά και το αριστερό πλευρό της προς κάποιες γυναίκες από τις οποίες ζήτησε βοήθεια. Κατά τη διάρκεια της πάλης η παθούσα φώναξε δύο φορές «αστυνομία». Αμέσως αφού απομακρύνθηκε η παθούσα, πήρα την τσάντα και κατευθύνθηκα προς την έξοδο του νεκροταφείου, προς τις γραμμές του ΗΣΑΠ. Καθ οδόν διαπίστωσα ότι τα χέρια μου είχαν αίματα και τα σκούπισα με κάτι χαρτοπετσέτες που είχα στην τσέπη μου. Τις χαρτοπετσέτες τις πέταξα στο νεκροταφείο».

Ο 58χρονος περιέγραψε τις κινήσεις του μετά το έγκλημα με σκοπό να πάρει ναρκωτικά και επανέλαβε ότι λίγες μέρες μετά , που «έμαθα για τον θάνατο της κοπέλας» , πήγε σε ένα οικόπεδο που είχε πετάξει την τσάντα και την έκαψε.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post