Λάρισα: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε παιδί. Tι αναφέρει για το τραγικό δυστύχημα ο Δήμος Λαρισαίων

Λάρισα: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε παιδί. Tι αναφέρει για το τραγικό δυστύχημα ο Δήμος Λαρισαίων
eurokinissi

Δεν χωρά το μυαλό την τραγωδία που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα, όταν διερχόμενο τρένο στη συνοικία της Νέας Σμύρνης παρέσυρε έναν 12χρονο Ρομά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr, το αγόρι αναζητώντας την μπάλα με την οποία έπαιζε, πέρασε τα κάγκελα της περίφραξης και βρέθηκε στις γραμμές του τρένου.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά του:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του παιδιού και στην κοινότητα των ΡΟΜ της περιοχής της Νέας Σμύρνης για το τραγικό δυστύχημα. Δυστυχώς, σε χώρους του ΟΣΕ στη πόλη, θρηνούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, την απώλεια ενός ακόμα συνανθρώπου μας.

Στις συσκέψεις που είναι γνωστό ότι γίνονται την τελευταία περίοδο, με τον ΟΣΕ έχουμε ζητήσει μέτρα και ενέργειες που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλεί, εδώ και πολλά χρόνια, η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό.

Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα ζητήματα, σήμερα είχαμε ακόμα μια συνάντηση με στελέχη των εταιρειών του ΟΣΕ. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει η ώρα για μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, θα πρέπει ο Οργανισμός να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα, αλλά και οι συμπολίτες που κατοικούν σε περιοχές που γειτνιάζουν με το δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η δημοτική αρχή, έχει θέσει ως προτεραιότητα την δρομολόγηση των λύσεων στα μακροχρόνια προβλήματα που προκαλεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από την πόλη. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα, μετά από πολλές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ για την εξεύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων. Οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχιστούν προς την κατεύθυνση αυτή.»

Δημοφιλή