ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/11/2017 18:12 EET | Updated 11/11/2017 04:01 EET

Μητσοτάκης: Μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο

Sooc

«Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Action 24, όταν ρωτήθηκε αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση δυσπιστίας- ενώ κάλεσε τον κ. Καμμένο να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις.

Για τον κ. Καμμένο ανέφερε ότι «Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με την Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης».

«Δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας από τη φυλακή, για λόγους οι οποίοι στο δικό μου το μυαλό είναι απολύτως προφανείς. Όχι μόνο επειδή δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, αλλά επειδή ο ίδιος παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο. Προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, για να διεκδικήσει κάποιος το δικαίωμα στην άδεια. Η κυβέρνηση το έκανε οκτώ χρόνια. Η κυβέρνηση δεν καταδίκασε πολιτικά την απόφαση. Δημιούργησε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που πιστεύω ότι ασκεί πίεση σε ανθρώπους, διοικητικούς υπαλλήλους, για να μην πράξουν ενδεχομένως το σωστό. Σήμερα υπάρχει μία ξεκάθαρη δημόσια πίεση από ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε οποιονδήποτε τίθεται απέναντι στις απόψεις αυτού του χώρου», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στην παρουσία του γιου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά την έξοδο Κουφοντίνα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Σημείωσε πάντως ότι στη υποδοχή του Δ. Κουφοντίνα υπήρχε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, ο κ. Βούτσης, ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα και ένας εκπρόσωπος των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Τι καλύτερη απόδειξη ότι στην ουσία υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ του χώρου των αντιεξουσιαστών και της νέας γενιάς τρομοκρατών, οι οποίοι καθοδηγούνται ιδεολογικά από τον κ. Κουφοντίνα μέσα από τη φυλακή. Εγώ δε λέω πως άρχισαν να καθοδηγούνται επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανοχή στον Ρουβίκωνα και σε διάφορες συλλογικότητες που παραβιάζουν το νόμο και εκφράζουν το θαυμασμό τους για τον Κουφοντίνα και τις πράξεις του…Στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός δεν πήρε καμία θέση. Στην περίπτωση της Ηριάννας, δικαστική απόφαση εδώ μιλάμε για διοικητική απόφαση, ο κ. Κοντονής είχε σπεύσει να την καταδικάσει από το βήμα της Βουλής. Εδώ δεν έκανε τίποτα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον ξεκαθάρισε πως τα θέματα του νόμου και της τάξης δεν είναι δεξιά, αριστερή ή κεντρώα ατζέντα αλλά ατζέντα κοινής λογικής που εξασφαλίζει την ελευθερία και προστατεύει τους πιο αδύναμους.

Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα και δεν είναι μόνο θέμα των Εξαρχείων…», αναφέροντας πως « ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να χαρακτηρίσει «ακροδεξιό» οποιονδήποτε του ασκεί σκληρή κριτική…»

Για την υπόθεση της συζύγου του ανέφερε πως θεωρεί ότι υπάρχει μια συνεχής στοχοποίηση της . «Εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο».

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ σε ερώτηση αν στηρίζει την πρόταση των δανειστών ότι πρέπει να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, είπε: «Δε λέγαμε εμείς «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Για να θυμίσω και αυτή την ψεύτικη υπόσχεση την οποία έδωσε ο κ. Τσίπρας. Πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν πρωτίστως για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σήμερα στη χώρα μας. Αυτοί πρέπει να κυνηγηθούν από τις τράπεζες πρώτα…Εμείς θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία. Αλλά ας ξεκινήσουμε επιτέλους με πλειστηριασμούς για τα σπίτια στη Μύκονο ή τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων, κάποιων χρεοκοπημένων επιχειρηματιών που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και σήμερα απαιτούν μια ανεκτική μεταχείριση από τις τράπεζες και το κράτος. Η απάντησή μου σε αυτό είναι ξεκάθαρα όχι. Από αυτούς θα ξεκινήσουμε. Και ξέρετε το παράξενο είναι ότι αυτοί που πολεμούν αυτού του είδος τους πλειστηριασμούς τελικά προστατεύουν τους ισχυρούς. Όχι τους αδύναμους».

 

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και τόνισε πως «δεν έκανε καλό στη χώρα η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Το λέω, λοιπόν, ξεκάθαρα για να το καταλάβουν όλοι: όσο πιο σύντομα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο.

Εκτιμώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει όλη της τη θητεία. Είμαι περίπου βέβαιος ότι αυτό δεν θα συμβεί. Διότι η ίδια η κυβέρνηση βουλιάζει, όχι μόνο στα σκάνδαλα, αλλά στη δικιά της μνημειώδη ανικανότητα να κάνει τη ζωή του μέσου πολίτη, ο οποίος μας ακούει σήμερα, καλύτερη».

 

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, «όχι για γυρίσουμε πίσω στο σημερινό σύστημα, αλλά για να αποκτήσουμε ένα σύστημα το οποίο θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post