Η ΕΛ.ΑΣ. προκρίνει νέο σχέδιο φύλαξης στη Χαριλάου Τρικούπη για να προλάβει τρομοκρατική επίθεση στα ΜΑΤ

Η ΕΛ.ΑΣ. προκρίνει νέο σχέδιο φύλαξης στη Χαριλάου Τρικούπη για να προλάβει τρομοκρατική επίθεση στα ΜΑΤ
SOOC

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα, που αν συμβεί θα είναι το τρίτο κατά σειρά, φοβάται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στις δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.

Μετά τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ με στόχο άνδρες των ΜΑΤ αλλά και τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν λόγο για εκτεθειμένες διμοιρίες και για άμεσο κίνδυνο την επόμενη φορά να πέσει νεκρός ένστολος, η ηγεσία της Αστυνομίας σχεδιάζει μέτρα για να προφυλάξει τις στατικές δυνάμεις.

Την πρώτη φορά τρομοκράτες πυροβόλησαν τον περασμένο Ιανουάριο αστυνομικούς στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, τη δεύτερη φορά την περασμένη εβδομάδα και κανείς δεν ξέρει αν θα επιχειρήσουν και τρίτο χτύπημα στον ίδιο στόχο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκρίνει σχέδιο αστυνομικής φύλαξης για τους… αστυνομικούς. Και αυτό διότι από τη Χαριλάου Τρικούπη και κάτω (από την πλευρά των Εξαρχείων) η περιοχή δεν αστυνομεύεται μέχρι σήμερα και έτσι υπάρχει μεγάλη έκθεση σε κίνδυνο.

Η επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, περιπολίες με ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ, αλλά και περιπολικά, γύρω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρώτος στόχος είναι η πιο εμφανής αστυνομική παρουσία που θα λειτουργήσει, σύμφωνα με το σχεδιασμό, αποτρεπτικά. Δεύτερος στόχος είναι η πραγματοποίηση ελέγχων σε πεζούς και ύποπτα οχήματα. Σοβαρά έχει πέσει επίσης στο τραπέζι η πρόταση για τοποθέτηση αλεξίσφαιρων κουβουκλίων στο σημείο.

Δημοφιλή