Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
SOOC/Αρχείου

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό μετά τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου. Κυβερνητικο αξιωματούχος το μεσημέρι του Σαββάτου απάντησε ότι «εάν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας», καθώς έτσι «θα επιβεβαιώσει το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του».

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας έχει οξυνθεί σχετικά με την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης «θα επιβεβαιώσει το νέο αδιέξοδο του, μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore εταιρία της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι» και θα πρόκειται για «ομολογία ήττας», σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

«Eάν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας. Απλά θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, για την οποία δεν έχει το ούτε το θάρρος ούτε την ευθιξία να απαντήσει. Θα πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος», είναι το σχόλιο του κυβερνητικού αξιωματούχου.

«Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Καμμένος δεν είχε παρτίδες με τους Χριστοφοράκους, δεν έχει καμία σχέση με τα δωράκια της Siemens, ούτε με τις λίστες Λαγκάρντ και τα paradise papers. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατανοεί καν τις έννοιες ηθική, αρχές και αξίες. Η μόνη - αρνητική - σχέση του με την ηθική συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: Siemens, offshore, paradise papers». Η «διευκρίνιση» αυτή δίνεται σε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ .

Ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζει η ανακοίνωση, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του ιδίου και των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός του με offshore εταιρίες και τον γνωστό δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ.

Επίσης οφείλει να απολογηθεί για τις σχέσεις του στενού του συνεργάτη Λ. Αυγενάκη, με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό και ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος.

«Το μόνο μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα που υπάρχει», καταλήγει η ανακοίνωση «σχετίζεται με τους ανθρώπους της αυλής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και είναι πολλοί».

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση δυσπιστίας. Όπως είπε: «Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, ο κ. Τσίπρας, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

Για την υπόθεση της συζύγου του ανέφερε πως θεωρεί ότι υπάρχει μια συνεχής στοχοποίηση της . «Εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο».

Νωρίτερα, σήμερα, η ΝΔ με νέα της ανακοίνωση κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι κρύβεται στο γραφείο του. Ειδικότερα αναφέρει:

«Τα νέα καταιγιστικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του».

Και συνεχίζει η Πειραιώς:

« περιβόητος μεσάζοντας Βασ. Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ.

Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του».

Δημοφιλή