Να τι μαρτυρά το αγαπημένο σας κρασί για την προσωπικότητά σας

Να τι μαρτυρά το αγαπημένο σας κρασί για την προσωπικότητά σας
Woman drinking rose wine, light effect, side view
zoranm via Getty Images
Woman drinking rose wine, light effect, side view

Η φράση «Να βγούμε να πιούμε ένα κρασάκι» στο εξής δε θα έχει το ίδιο νόημα για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας αφού φαίνεται πως ακόμα και το είδος του κρασιού που επιλέγετε να πίνετε λέει πολλά για την ψυχή και το χαρακτήρα σας. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον μία νέα έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Οι επιστήμονες, αφού παρακολούθησαν μια ομάδα συμμετεχόντων καθώς και τι έτρωγαν και έπιναν μαζί, κατέληξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν κρασί στην πραγματικότητα χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες προσωπικοτήτων, τις οποίες και ονόμασαν «vinotypes».

  • Στην πρώτη, βρίσκεται ο γλυκός πότης, δηλαδή εκείνος που είναι το ίδιο επιλεκτικός με το κρασί του όπως και με όλα τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή του. Προτιμά ένα ελαφρύ κρασί έναντι ενός έντονου. Επίσης, οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας θέλουν συνήθως αρκετό αλάτι στο φαγητό τους.
  • Στη δεύτερη, συγκαταλέγονται οι υπερευαίσθητοι πότες. Τους αρέσουν μεν τα γλυκά κρασιά, αλλά συχνά επιλέγουν ένα απλά και καθαρά σε γεύση κρασιά. Δεδομένου ότι έχουν πολύ αναπτυγμένες τις αισθήσεις τους, τους αρέσουν πράγματα που τους τις εμπλουτίζουν όπως να ρυθμίζουν με ακρίβεια το θερμοστάτη και την ένταση της τηλεόρασης.
  • Κατηγορία τρίτη και ελεύθερα πνεύματα. Οι πότες αυτής της κατηγορίες μπορούν να απολαύσουν σχεδόν κάθε τύπο κρασιού, είναι ευέλικτοι και περιπετειώδεις. Σε αντίθεση με την πρώτη κατηγορία, προτιμούν ελάχιστο αλάτι στο φαγητό τους.
  • Στην τέταρτη κατηγορία, έχουμε τους ανεκτικούς πότες. Εδώ έχουμε έντονη γεύση και έντονο άρωμα στο κρασί όπως επίσης και στην ίδια την προσωπικότητα του πότη που το προτιμά. Κυρίαρχα είναι τα κόκκινα κρασιά που ταιριάζουν με δυνατές και αποφασιστικές προσωπικότητες. Αν είστε λάτρεις του καφέ και του τυριού, αυτή είναι η κατηγορία σας.