Η Amazon φέρνει τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στη μικρή οθόνη, στην (ίσως) τηλεοπτική συμφωνία της χρονιάς

Η Amazon φέρνει τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στη μικρή οθόνη, στην (ίσως) τηλεοπτική συμφωνία της χρονιάς
The Lord of the Rings

Αν το σύμπαν του J.R.R. Tolkien και οι συναρπαστικές ιστορίες του είχαν λείψει από τη ζωή σας τα τελευταία χρόνια, μετά το τέλος και της δεύτερης τριλογίας του Peter Jackson «The Hobbit» το 2014, σας έχουμε καλά (μάλλον) νέα.

Η Amazon ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως έκλεισε συμφωνία για τη μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στην τηλεόραση και μάλιστα για αρκετές σεζόν. Οπότε, θα δούμε μια αρκετά πιο λεπτομερή παρουσίαση της κινηματογραφικής μεταφοράς της ιστορίας; Όχι ακριβώς.

Η ιστορία της σειράς θα διαδραματίζεται στη Μέση Γη αλλά θα εξερευνά νέες ιστορίες που προηγήθηκαν της «Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού», ενώ η συμφωνία της Amazon περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας πιθανής spin-off σειράς, αν το έδαφος είναι γόνιμο. Η παραγωγή της σειράς θα γίνει από τα Amazon Studios σε συνεργασία με το Tolkien Estate and Trust, τη HarperCollins και τη New Line Cinema.

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία γενιών και γενιών φαν, μέσα από τη λογοτεχνία και την μεγάλη οθόνη», είπε η Sharon Tal Yguado των Amazon Studios. «Είναι μεγάλη μας τιμή να δουλεύουμε μαζί με το Tolkien Estate and Trust, τη HarperCollins και τη New Line σε αυτή τη συναρπαστική συνεργασία για την τηλεόραση και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα οδηγήσουμε τους φαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σε ένα νέο επικό ταξίδι στη Μέση Γη».

Παρά τις φήμες που ακούστηκαν σχετικά με το ενδεχόμενο η νέα αυτή σειρά να βασίζεται στο «Silmarillion», δυστυχώς η συμφωνία της Amazon δεν συμπεριλαμβάνει το εν λόγω θρυλικό έργο του Tolkien -θα έχει, ωστόσο, prequel χαρακτήρα.

Και αν αναρωτιέστε, γιατί κάποιος να ασχοληθεί ξανά με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μετά την αναλυτικότατη και πλούσια κινηματογραφική μεταφορά του Peter Jackson, ο λόγος είναι αρκετά απλός. Η Amazon, και πιο συγκεκριμένα ο Jeff Bezos, θέλει απεγνωσμένα μια μεγάλη, επικών διαστάσεων σειρά που θα μπορεί να κοντράρει το Game of Thrones και να διεκδικήσει το δικό της κομμάτι στην high-profile τηλεοπτική πίτα. Ο Άρχοντας έχει όλα τα φόντα να γίνει μια τέτοια σειρά και, παρά το ότι μια ακόμα μεταφορά του βιβλίου μπορεί να φαντάζει βαρετή με μια πρώτη ματιά, η υπόσχεση των Amazon Studios πως θα εξερευνήσουν νέες ιστορίες και θα προσφέρουν περισσότερα από όσα είχαν δείξει οι ταινίες, είναι αρκετή για να τραβήξει την προσοχή του κοινού -τουλάχιστον στην αρχή.

Αν συνυπολογίσουμε την είδηση πως η Amazon έχει στα σκαριά μια δωρεάν εκδοχή της video streaming υπηρεσίας της για τους πελάτες της, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως η εταιρεία έρχεται για να απαιτήσει μια θέση ανάμεσα στους ανταγωνιστές της HBO, Netflix και Disney, παράγοντας πρωτότυπο περιεχόμενο για να προσελκύσει όλο και μεγαλύτερο κοινό. Το αν θα τα καταφέρει με την τηλεοπτική μεταφορά του Άρχοντα, μένει να το διαπιστώσουμε σε λίγο καιρό.