Τα σχόλια των κομμάτων για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Τα σχόλια των κομμάτων για τις καταστροφές από την κακοκαιρία
Eurokinissi

«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τις καταστροφές από την κακοκαιρία την Τετάρτη, συμπληρώνοντας πως «η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη».

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων έδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως «το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους. Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ό,τι σώζεται».

Από πλευράς του, ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε συγκλονισμένος από την απίστευτη τραγωδία. «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων. Πρόκειται για έναν εφιάλτη για τον οποίο δεν υπάρχουν λόγια.Θα πρέπει, επίσης, να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, να βοηθηθούν οι πληγέντες και να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις σ’ αυτούς που τις δικαιούνται προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους. Δεν πρέπει να υπάρξει ολιγωρία, ειδικά σε ότι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών» πρόσθεσε.

Τη θλίψη της εξέφρασε η Ένωση Κεντρώων: «Το κόμμα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τονίζει ότι «δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες που υπάρχουν, λέμε όμως ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος σύγχρονο και ισχυρό που θα είναι προστάτης των πολιτών. Ένα κράτος που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους πολίτες, αλλά θα τους δημιουργεί ασφάλεια».

Κινητοποίηση όλων των απαραίτητων δυνάμεων για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί ζήτησε το ΚΚΕ, δίνοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του και ζητώντας να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, και να δοθεί έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων.

«Οι νέες καταστροφές από τις πλημμύρες - για πολλοστή φορά σε δήμους της Δυτικής Αττικής - που έχουν κοστίσει μάλιστα ανθρώπινες ζωές - είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ένα έγκλημα που έχει ως βασικό υπεύθυνο την πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση. Ένα έγκλημα που οδηγεί εν έτει 2017, μέσα στην Αττική, με μια ισχυρή φθινοπωρινή βροχή να χάνονται ζωές και οι λαϊκές οικογένειες να βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.