Εκλογικό... μέρισμα βλέπει η ΝΔ

Εκλογικό... μέρισμα βλέπει η ΝΔ
Eurokinissi

Ναι επί της αρχής αναμένεται να πει η ΝΔ στη συζήτηση που ξεκινά στη Βουλή ώστε με τη μορφή του κατεπείγοντος να έχει ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη το νομοσχέδιο με τη διανομή του μερίσματος.

Ωστόσο ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση συνδυάζει την πρώτη θετική της προσέγγιση με σκληρή κριτική για κινήσεις πανικού από την πλευρά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν ότι κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς λόγους.

«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την επιλογή επιδομάτων, αλλά θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε», έλεγε με νόημα κορυφαία πηγή της ΝΔ.

Εκτιμούν μάλιστα ότι πρόκειται για ακόμα μια επικοινωνιακή κίνηση από το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τις αποκαλύψεις που αφορούν στην επίμαχη αγοραπωλησία που εμπλέκει τον Πάνο Καμμένο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πολλά γαλάζια στελέχη συνδέουν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες με τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα αλλά και την κινητοποίηση 210.000 πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες της Κεντροαριστεράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδεχθεί ότι το 2018 θα είναι εκλογικό έτος και ότι χρόνος ουσιαστικά μετράει αντίστροφα.

Την ίδια στιγμή από το Στρασβούργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναφερόταν στην ετοιμότητά του να αναλάβει - όπως είπε - «την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Η μόνη δύναμη που μιλάει γι’ αυτό, για την ορατότητα μετά το τέλος του προγράμματος, είναι η Ν.Δ.».

Στη διάρκεια των συναντήσεων τέλος ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας παράλληλα στους συνομιλητές του ότι το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών της επόμενης κυβέρνησης θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις με στόχο να επαναφέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Δημοφιλή